Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Újult erővel és új navigátorral áll rajthoz Gaál Ádám az Ózd Ralin, az Országos Historic Ralibajnokság harmadik és negyedik futamán. Kalapács Kornélt – aki testvérével folytatja a versenyezést – Végh Attila váltja az Opel Ascona B jobb oldali ülésében. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapatának célja azonban változatlan maradt: ezúttal is szeretnének célba érni és egy jót versenyezni.

Gaál Ádám: – Nagyon várom már az Ózd Ralit, sajnos Miskolcon nem tudtunk sokat menni, úgyhogy már bizsereg a kezem, lábam. Új navigátorral, Végh Attilával indulok, akivel a verseny előtti teszten mentünk együtt először, jó köztünk az összhang és remélem, hogy hamar beilleszkedik a csapatunkba.

Az ózdi pályák nagy részét ismerjük tavalyról, egyedül Sámsonháza lesz új, de ezt már a pályabejárás során sikerült feldolgoznunk. Nagyon erős lesz a mezőny, úgy látszik, a mi D3-as kategóriánk a legnépszerűbb, egyre több ellenfelünk van, aminek örülök, mert minél többen vagyunk, annál jobb a verseny.

Gaál József, csapatvezető: – Egyetlen dolgunk volt a Miskolc Rali óta: megoldást keresni a kardántengely felfüggesztő gumigyűrűjére. Ez az alkatrész hibásodott meg tavaly Fehérváron és az idén Miskolcon is. Eredeti alkatrész már nincs, ami esetleg megmaradt, abban pedig a gumi van úgy elöregedve, hogy azért nem lehet használni.

Egyedül utángyártottat tudunk beépíteni. Ebből a legjobb minőséget egy német Opel tuningra szakosodott cégtől lehet beszerezni. Az ő általuk forgalmazott gyűrűt kifejezetten motorsport célra ajánlják, de úgy tűnik, hogy a gyerekek egyre jobban és egyre gyorsabban mennek az Asconával, a magyar pályák pedig jobban igénybe veszik az autót. Ezt a két dolgot együtt nem tudja tolerálni ez az alkatrész.

Minden esetre egy újat építettünk be, a teszten jól viselkedett, nagyon bízom benne, hogy kibírja a versenyt. Mindig azt mondom, hogy célba szeretnénk érni és jól érezni magunkat. Ha ez a két dolog megvalósulna a hétvégén, akkor most a szokásosnál is elégedettebb lennék.

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/


Legfrissebb cikkek