Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Két részre szakadt a Korda Racing motoros tagozata az elmúlt hétvégén, Linninger Patrik 16 év távollét után Kaposváron visszatért a Motocros szakágba, a többiek pedig Tokodon, az Enduroscross bajnokság idei harmadik fordulójában pallérozódtak.

Április 22.-én, Kaposváron rendezték az MX Mania kupasorozat második fordulóját. Megannyi futam es induló között ott volt a Korda Racing motorosa, Linninger Patrick is, aki 16 éves szünet után tért vissza a szakágba. Tökéletes pályával és színvonallal várták a rendezők az ide látogató motorosokat es a megannyi nézőt egyaránt. Patrick tudta, hogy csodák nincsenek így nagyon nehéz dolga volt minden egyes körben. A senior kategóriát választotta, de bizony aki itt jól akar szerepelni annak bizony fel kell kötni a nadrágját. A Korda Racing motorosa szokásához híven, mindkét futamban jól rajtolt, de a 16 év szünet hamar megmutatkozott a folytatásban.

„Sajnos hamar kiderült, hogy ilyen kevés, szinte nulla felkészüléssel itt nem lehet labdába rúgni.” – emlékezett vissza Patrik. „Néhány kor után annyira görcsöltek az izmaim, hogy veszélyesnek éreztem folytatni és a befejezés mellett döntöttem.”  Mindemellett az sem elhanyagolható tényező, hogy a rengeteg profi cross-motor között Patrick egy 300-as kétütemű Enduro KTM-el indult, ami tovább nehezítette amúgy sem könnyű dolgát. „A búslakodásra semmi ok, hiszen ha sikerül a jövőben több időt a nyeregben töltenem, akkor bizonyára az eredmény is jobb lesz.” – zárta szavait Patrik.

A többiek ezzel párhuzamosan Tokodon, az Enduro-cross bajnokság idei harmadik állomásán vettek részt. A csapat legfiatalabb tagja, Liszka Roland újabb győzelmet aratott az Ifi mezőnyben, majd az egyórás futamon is rajthoz állt, a nyolcvanfős felnőtt mezőnyben az igen előkelő abszolút 8. helyen érkezett célba. A fő számban, a kétórás futamban a Korda Racing motorosai közül ketten is beverekedték magukat a bitangerős nemzetközi mezőnyben, Hertlik Donoven kategóriája harmadik helye mellé az abszolút hatodik helyen érkezett célba, míg Solymosi Györgyöt nyolcadikként intették le. Mögöttük Rátgéber István és Lantos János kéz-a-kézben, a 48.-49. helyen, Englerth Tibor pedig az 59. fejezte be a futamot.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing Enduro együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt, Penta Általános Építőipari Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Auner Motorsport, KTM– ÓCSA


Legfrissebb cikkek