Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nagyszerű eredményekkel tette le a névjegyét a 23. Miskolc Rallye-n az MR Racing megújult csapata. Maricsek Miklós és Bán Viktor az egész mezőny második leggyorsabb Mitsubishis párosaként szerzett ezüstérmet az ORC-ben, míg a Matics Mihály - Zejda Viktória és az Osváth Péter - Suba Ákos kettősök egymás között döntötték el a 3-as kategória győzelmét. A szezonnyitón Maticséknak jött ki jobban a lépés, így ők örülhettek az első helynek, Osváthék ezüstje pedig azt jelenti, hogy az MR Racing kettős győzelmet aratott az N csoportban.

A Maricsek Miki szoros versenyfutást követően végzett a második pozícióban, Miskolcon. A váci pilóta négy szakaszgyőzelmet jegyzett, de egy pici plusz még hiányzott az ORC megnyeréséhez.

170405 maricsek n2

„Erős tempót diktáltunk, de Hevesi Pisti 20 másodperc büntetéssel együtt is meg tudott előzni minket. Ettől függetlenül komoly csatát vívtunk, rettenetesen kellett sietnünk. Mindkét nap nagyon koncentrált voltam és ez megelégedettséggel tölt el.  Tényleg boldog vagyok, mert gyorsak voltunk. Még egy kicsit finomítani kell az íveken, az autón, a felkészülésen és akkor meg lesz az a plusz, ami most hiányzott a győzelemhez.”
A szombati nap végén Osváth Péter vezette a 3-as kategóriát csapattársa, Matics előtt. A két pilótát mindössze 0.4 másodperc választotta el egymástól, igaz Osi egy korai rajt miatt begyűjtött 10 másodperc büntetést is. A második napon aztán fordult a kocka, és Matics megelőzte Osváthot.

170405 maricsek n3

„Szoros csata volt, az autó jól viselkedett, a gumikkal is minden rendben volt, nekünk kell még gyorsabbnak lenni, a téli szünet után még egy kicsit bele kell rázódnunk ebbe a történetbe. Az utolsó lyukóbányai szakaszon megütöttem a bal első kereket, emiatt nagyon rázott a kormány, de még ezzel együtt is sikerült megszereznünk a győzelmet.” Értékelt a szikszói célban az N csoport korábbi háromszoros bajnoka.
Matics 6, míg Osváth 7 szakaszgyőzelmet szerzett Miskolcon, de a balatonfüredi pilótának ezzel együtt is csak a második hely jutott a szezonnyitón.

„Az első vasárnapi gyorson volt egy kis problémánk a váltóbowdennel, majd a másodikon elkezdett rángatni az autó és talán egy kicsit rástresszeztem a dologra, úgyhogy a délelőtti szakaszokon nem teljesítettünk jól. Miska átvette a vezetést és onnantól csak szaladtunk az eredmény után. Vasárnap is volt egy korai rajtom és a másodikért már egy perc büntetést jár. Ekkora hátránnyal már nem lehetet mit kezdeni, úgyhogy meg kellett elégednünk a második hellyel. Voltak bíztató részeredményeink, erre építve Ózdon talán sikerül előrébb lépnünk egyet.”

170405 maricsek n4

A csapat negyedik tagja, Tóth Tibor oldalán Papp Györggyel, a hatodik helyen zárt a 3-as kategóriában. A Mitsubishis versenyző 2006 után indult ismét a Miskolc Rallye-n ezért csak Kánó - Ragály szakaszról rendelkezett némi tapasztalattal. Itt kétszer autózott harmadik időt a kategóriában, míg a többi gyorson arra törekedett, hogy karcmentesen lehozza a Mitsubishi Lancert.
„Azokat a szakaszokat, amiket nem ismertem, azok nem is mentek jól. Nézegettem a kanyarokat, a felhordásokat, mert nem akartam összetörni az autót. Volt egy műszaki problémánk is a vasárnapi második körben, az autó letiltott és nem ment 160-165 km/h-nál jobban. Ezt a hibát a fiúk orvosolták a szervizben és az utolsó két gyors már teljesen tiszta volt. A keskeny részeken viszonylag jól mentünk, ahol szélesre vált az út, ott nem találom a helyem. Kellenek a kilométerek, és ha már többet ültem az autóban, akkor úgy érzem ez is menni fog.”

 


Legfrissebb cikkek