Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Rajt-cél győzelmet aratott Wirtmann Ferenc és Barna György a Historic Országos Ralibajnokság első futamán, a Miskolc Ralin.

A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros, a Ford Escort Mk II-essel a D csoportban és a D3-as kategóriában is az első helyen végzett, így mind a két bajnokságban az élen kezdték a 2017-es évet.

Sok idejük azonban nincs a pihenésre, hiszen vasárnap a bajnokság második futamával folytatódik a verseny, a két nap összetett értékelése pedig a Közép-Európai Zóna Kupa (CEZ) második futamának eredményét adja.

„Nehéz versenyre számítottunk és ez be is igazolódottmondta Wirtmann.Az első körben még tiszta pályákon mentünk, de aztán egyre kihordásosabbak lettek. A fiatalok egyre jobb autókkal jönnek, egyre jobban beletanulnak, és komolyan szorongatnak minket. Biztos vagyok benne, hogy a legnehezebb szezonunkat kezdtük, ezért is örülök a győzelemnek.

170403 wirtmann n2

A fékkel volt több problémánk is. Egyszer a hátsó fogott be, szerencsénk volt, hogy nem forogtunk meg, aztán a jobb első tette ugyanezt, ha megálltunk nem tudtunk elindulni. A pedálbak alatt állítottak a fiúk, utána már jól működött.

Holnap (vasárnap) a második futammal folytatódik a bajnokság. Természetesen itt is szeretnénk nyerni, és a két nap összetett eredményére is figyelünk, hiszen fontos, hogy minél több pontot szerezzünk a CEZ-ben is. Hasonlóan kemény napra számítok, mint amilyen a szombati volt.”

WIRTMANN FERENC 2017-ES EREDMÉNYEI:
Rebenland Rali: C3-as kategória 3. hely
Miskolc Rali 1. nap: D csoport 1. hely, D3 kategória 1. hely

WIRTMANN FERENC KORÁBBI HISTORIC EREDMÉNYEI:
2008. C korcsoport magyar bajnok
2009. C korcsoport magyar bajnok
2010. C korcsoport magyar bajnok
2011. C korcsoport magyar bajnok
2012. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok
2013. Historic CEZ-bajnok
2014. D korcsoport magyar bajnok, Historic Eb. C korcsoport 4.
2015. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok, Historic Eb. D korcsoport 2.
2016. D korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Iharos és Goller Kft.

 


Legfrissebb cikkek