Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Remekül kezdte a Miskolc Rali historic értékelését Gaál Ádám és Kalapács Kornél, akik az első két gyorsasági szakaszon egyaránt a D csoport második legjobb idejét autózták, és a versenyben is a második helyen álltak.

A harmadik gyorsasági szakaszon azonban nem tudtak elrajtolni, miután elszakadt a kardáncsapágy felfüggesztése. Az alkatrészből ugyan volt egy tartalék a csapatnál, amit be is építettek, de végül úgy döntöttek, nem folytatják a versenyt és vasárnap, a Historic Országos Ralibajnokság második futamán sem állnak rajthoz.

Gaál Ádám: – Pénteken a prológot óvatosan kezdtük, tudtuk, hogy az a pálya nem az autónak való. Szombaton reggel viszont egész jó időket autóztunk. Bükkszentlászlón 25, Mályinkán pedig 40 másodperccel voltunk gyorsabbak, mint egy éve. Wirtmann Feri mögött 13,8 másodperc hátránnyal a második helyen álltunk, ami szerintem nagyon jó eredmény volt.

Sajnálom, hogy ki kellett állnunk, és hogy holnap (vasárnap) sem indulhatunk, de ilyen a rali, nem adjuk fel. Remélem, hamarosan megmutathatjuk, hogy jó eredményre vagyunk képesek.

170403 gaal n2

Gaál József, csapatvezető: – Nagyon jól mentek a gyerekek és sajnálom, hogy nem tudták végigversenyezni a Miskolc Ralit.

A kardáncsapágy felfüggesztése szakadt el, ami egy német cég utángyártott terméke. Azt mondták, hogy motorsportra is kiválóan alkalmas. Valójában sokkal keményebb gumiból készült, mint az eredeti, valószínűleg ezért nem bírta a miskolci pályákat.

Volt nálunk ilyen tartalék alkatrész, be is szereltük, de úgy döntöttünk, hogy kiállunk, mert annak nem sok értelem lett volna, hogy két gyorsasági után megint tönkremenjen. Hétfőn az lesz az első dolgom, hogy keresek rá valamilyen megoldást.

Remélem, hogy az Ózd Ralira már egy tartósabb alkatrész kerülhet az Opelba és újra versenyezhetnek vele a gyerekek.

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/

 


Legfrissebb cikkek