Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Korda Racing mindhárom versenyzőpárosa sikeresen teljesítette a 23. Hell Miskolc Rally szombati versenynapját, Velenczei Ádám az abszolút hetedik, Alberti Szabolcs a kétkerekes autók mezőnyének éléről, ifj. Fekete László pedig kategóriája harmadik helyéről várja a folytatást.

A hagyományoknak megfelelően péntek délután a miskolci salakmotor pályán, a verseny értékelésébe nem számító prológgal vette kezdetét a Miskolc Rally, szombaton azonban már két bükki pályán, a Bükkszentlászó-Bükkszentkereszt és a Garadna-Mályinka közt, hat kőkemény gyorsasági szakasz szerepelt a programban.

Remekül kezdte a 2016-os szezont a Korda Racing vadonatúj Hyundai i20 R5-ösével Velenczei Ádám, aki a szezon első gyorsasági szakaszán a harmadik legjobb idővel érkezett célba Bükkszentkereszten. Ez a pálya egész nap jobban feküdt a pilótának, Mályinkán visszacsúszott az összetettben, azonban mindez nem sokat jelentett, hiszen az élmezőny tagjai között, szinte egész nap csak tizedmásodpercek döntöttek. Ádám már a verseny előtt hangsúlyozta, hogy a Miskolc Rally elsősorban a tanulásról szól, a nap folyamán sikerült gyorsulnia és egyre közelebb kerülnie a mezőny legelejéhez. A napot végül az abszolút hetedik helyen zárta, de vasárnap még bőven lesz lehetősége az előrelépésre.

Szintén remekül indította a szezont Alberti Szabolcs és Földi Nikolett, akik az R3-as Honda Civiccel már a nyitószakaszon élre álltak a kétkerék-meghajtású autók mezőnyében. Bár napközben beszedtek egy defektet, ami miatt egy időre búcsút intettek az első helynek, de a nap végére visszavették azt, így vasárnap az élről várhatják a folytatást.

Ifjabb Fekete László számára viszont éppen a kezdés jelentett némi gondot, az apa-fiú párost egy apró műszaki hiba lassította az első körben, a szervizben azonban a csapat orvosolta a hibát, Feketéék pedig megkezdték a felzárkózást és a nap második felében már egyre közelebb kerültek az élmezőnyhöz és összességében egy fantasztikus napot zártak.

Vasárnap újabb két páros csatlakozik a Korda Racing csapatához, a Rallye2-ben az abszolút bajnoki címvédő Vizelli Károly és Vizelliné Jobbágy Éva egy Lada VFTS-sel, Balics Ákos és Víg Sándor pedig egy Honda Civiccel száll majd harcba.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing Enduro együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Gépész Kft,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft, Auner Motorsport

 


Legfrissebb cikkek