Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Győzelemmel és több dobogós helyezésekkel mutatkozott be a Magyar Motorsport Szövetség pannonhalmi szezonnyitóján a Korda Racing.

Az idei évben több szempontból is komoly átalakuláson ment keresztül a Korda Racing. A csapatban az elmúlt években folyamatosan növekszik a motorkerékpáros versenyzőinek száma és ez a tendencia erre az évre is megmaradt, a gyorsasági és a terep rali szakágat azonban 2017-ben felváltotta az Enduro szakág, melynek hétvégi szezonnyitóján nem kevesebb, mint 8 motorossal képviseltette magát a Korda Racing, az ifitől a szuperveterán korosztályig.

A stabilitást továbbra is Linninger Patrik jelenti, a 2016-os terep rali bajnok mellett azonban a tavalyi ezüstérmes Tóth Attila és Gyabronka Bence is követte a csapatot az Enduro szakágban. A trió mellé csatlakozott az ifjú trónkövetelő, a mindössze 12 éves Liszka Roland, aki parádéssá tette a bemutatkozást, hiszen a szezon első, 30 perces futamán abszolút győzelmet aratott. Rolinak azonban ennyi nem volt elég, szerencsét próbált a következő, a több mint 100 versenyzőt magában foglaló 60 perces futamban is, ahol a felnőttek között is az élmezőnyben tudott motorozni, egészen addig, amíg le nem esett a lánca, ami miatt a verseny feladására kényszerült.

A csapat többi új tagja a fő számban, a 2 órás versenyben mutatkozott be, a 80 fős mezőnyben ott volt a bajnoki cím védője, az idei Dakar Rally motoros mezőnyének abszolút 17. helyezettje, a romániai színekben versenyző Gyenes Emanuelle is. A Korda Racing versenyzői közül Solymosi György végzett a legelőkelőbb helyen, aki Scherco-jával az abszolút 6. és kategóriája negyedik helyén zárta a szezonnyitót, rajta kívül még Hertlik Donoven is beverekedte magát az első 10-be, aki abszolút nyolcadikként célba érkezve kategóriájában a dobogó harmadik fokára állhatott.  Silling Balázs egy Kawasaki nyergében a 36. helyen zárta a futamot, Lantos János pedig a szintén népes veterán mezőnyben szerezte meg a hatodik helyet. Csalódottan zárta a hétvégét a terep raliból a szakágba visszatérő Linninger Patrik, aki fantasztikusan kapta el a rajtot és rögtön élre állt a másodosztályban, azonban egy sérülés miatt idejekorán a verseny feladására kényszerült. Tóth Attila ugyanott szenvedett kisebb balesetet ahol Linninger Patrik, így ő is búcsút intett a küzdelmeknek, de ezúttal nem tudta teljesíteni a távot Englerth Tibor és Gyabronka Bence sem.

„Azt hiszem jól döntöttünk, amikor az Enduro szakág mellett tettük le idén a voksunk” – mondta Korda Erik a szezonnyitón. „A szervezők Pannonhalmán egy kiváló rendezvénnyel indították a szezont, hatalmas öröm volt látni, ahogy versenyzők százai veselkednek egymásnak és tényleg az utolsó méterig ölik egymást a helyezésekért, miközben Bugacon hat autó jelent meg a terep rali szezonnyitón. Az idei évben semmilyen eredménybeli elvárást nem támasztunk magunk elé, ennek ellenére Liszka Roli már az első percekben megajándékozott minket az első győzelemmel, amihez ezúton is gratulálok neki! Sajnálom, hogy ilyen balszerencsésen alakult az egyórás versenye, mert ott is parádésan motorozott. A folytatásban hiszem, hogy versenyről-versenyre jobbak leszünk, a hangulat már most is kiváló, de sok idő nincs a pihenésre, amíg mi a Miskolc Rallyn szállunk a versenybe, motorosaink Romániában teszik ugyanezt.”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, , RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Gépész Kft,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft


Legfrissebb cikkek