A 2017-es Rallye 2-es Bajnokságot választotta az MR Racing legfrissebb kettőse, ifj. Kanyik Antal - Nyirfás Julianna páros, akik egy Peugeot 208 R2-es versenyautót küldenek majd harcba.

A 2017-es szezonra átalakult a Kanyik Motorsport garázsa, sikerült a Fiatot és a Ladát is eladni és egy Peugeot 208 R2-őt beszerezni a helyükre.

„Szívem szerint tavaly szerettem volna már váltani, egész évben nézegettük a különböző R2-es autókat, de akkor még nem jött össze a csere. Az év végén Bazsó Attilával sikerült tető alá hozni egy üzletet, a Peugeotjába beszámolta a Ladánkat, majd pár nap múlva a Fiatot is sikerült jó helyre eladni” – kezdte a beszélgetést ifj. Kanyik Antal.

De nem csak az autó lesz új Anti és Juli 2017-es évében, hanem a csapat és a bajnokság is.

„Az idei évben az MR Racing csapatban versenyzünk majd és mellette bajnokságot is váltunk. Sokáig ORB volt a cél, mert a Peugeot 208 R2 Cup nagyon jó feltételeket biztosított volna, de mivel a mai napig nem tisztázódott, hogy elérjük a minimális indulói létszámot, ezért a Rallye2-es Bajnokságot választottuk, ami az idei évre komoly kihívást jelenthet, hiszen nagyon sok győzelemre esélyes R2-es autós csapat indul majd” – tette hozzá Anti.

170323 kanyik n 2

Az elmúlt hét végén Nagylóc határában vizes és száraz körülmények között is tudták tesztelni az új versenyautót, amin több beállítást is kipróbáltak.

„Volt egy tesztünk, aminek az elején az időjárás nem kegyelmezett nekünk, ezért óvatosabban kezdtünk. Szerencsére délutánra elállt az eső és kisütött a nap és egy nagyon jó beállítást tudtunk kitalálni. Hetek óta nézegetjük és csodáljuk az autót, de az első benyomás most hétvégén alakult ki. Az autó fantasztikus, teljesen más világ, mint a korábbi autóim, de nagyon sokat kell még tanulnunk és tapasztalnunk vele” – zárta a beszélgetést Anti.

A csapat ennek tudatában Miskolcon az autó tanulását és a verseny kilométerek gyűjtését tűzte kis célul.

Köszönjük Partnereinknek: Frigo-Experience Kft., Kenguru konténer, Tej Express, Csonka F-Trans, Valida Kft., Kroon Oil, Elaforg 2000 Kft., Exclusive Tours, Exclusive Change, Pentolt Kft., Hidra Kft., 3DiClone, Kanyik Autószerviz, Schon-gumi.hu