Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Herczig Norbert idéntől a MOL támogatott sportolója. Március 31-én startol el az Országos Rallye Bajnokság, amelyen a háromszoros abszolút magyar rallye bajnok immár a MOL színeiben áll rajthoz. A szponzorációs támogatást megelőzően a versenyző és a vállalatcsoport már tavaly is együttműködött, amikor a MOL versenybenzinek közül a professzionális versenyfelhasználásra kifejlesztett Racing Fuel RST (Rally Standard) üzemanyagát használva lett első helyezett.

A MOL és a magyar rallye kapcsolata több mint 2 évtizedes. A vállalatcsoport a ’90-es évek közepétől a szakág legjobbjait támogatta, a hatszoros magyar bajnok rallylegenda, Ranga László után Kiss Ferenc volt a cég szponzoráltja, aki a MOL Rally Team pilótájaként 1998-ban és 1999-ben is abszolút bajnok lett, vagyis a magyar rally legsikeresebb időszakában, az aranykorban szállított kiváló eredményeket. Hasonló teljesítményt nyújtott az elmúlt két évben Herczig Norbert, aki Bacigal Igorral nagy különbséggel tudott bajnokságot nyerni 2015-ben és 2016-ban is.

Herczig 2016-ban a MOL saját fejlesztésű MOL Racing Fuel RST (Ralley Standard) névre keresztelt versenyüzemanyagával vágott neki a versenynek, és a szezon első 5 futamából ötöt nyert, július végére magyar bajnok lett, az utolsó három futamban gyakorlatilag már rajthoz sem kellett állnia. Ilyen teljesítménnyel a magyar bajnokságban hosszú évek óta nem rukkolt elő senki. Ennek a kiváló eredménynek és a rendkívül sikeres együttműködésnek köszönhetően lett Herczig Norbert 2017-től a MOL hivatalos szponzoráltja, vagyis a MOL-csapat tagja, és bekerült a magyar sport elit alakulatában, amelyben olyan nevek szerepelnek, mint Szilágyi Áron, kardvívó, Kozák Danuta, kajakos, Babos Tímea, teniszező vagy éppen Gyurta Dániel, úszó.

170318 herczig n2

„Herczig Norberttel ismét egy klasszis csatlakozott a MOL csapathoz. A MOL hazánk meghatározó vállalata, közel 500 töltőállomásunk van az országban, üzemeink működnek Százhalombattán, Tiszaújvárosban és Szeged környékén, termékeink ott vannak a mindennapokban. Támogatásainkkal pedig odaállunk az ifjú tehetségek mögé, és az olyan kiemelkedő sikereket jegyző sportolók mögé, mint Herczig Norbert, aki teljesítménye révén példakép lehet a fiatal tehetségek számára, és aki eredményeivel nagy örömet okoz az egész országnak” – mondta Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője.

„A MOL Racing Fuel RST kimagasló, stabil teljesítményre képes a verseny elejétől a végéig, bármilyen időjárási körülmények között. Büszkén tekintek a MOL logójára az autómon, hiszen egyet jelent a legmagasabb minőséggel” – mondta Herczig Norbert többszörös abszolút magyar bajnok.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályainak is megfelelő 102-es oktánszámú MOL Racing Fuel RST üzemanyag különlegessége, hogy a gyorsulási tartományban nagyobb teljesítményre képes, mint egy hagyományos üzemanyag, használata során pedig üzemanyag-megtakarítás is elérhető. Felhasználása minden olyan sportjárműbe javasolt, ahol az alap, vagy a programozható beállítások lehetővé teszik a 102-es oktánszám előnyeinek kihasználását. Ilyenek például a nagy értékű sport autók, motorok, illetve a komputer támogatott beállítási lehetőséggel rendelkező épített versenyautók, motorok.


Legfrissebb cikkek