Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ugyan már vége a Botka Rally Team második teljes ERC szezonjának, de az év utolsó hónapjában két futamon is a hazai közönség előtt versenyeztek, versenyeznek Botka Dávidék. A december első hétvégéjén megrendezett Mikulás Rallye sok apró problémával ajándékozta meg a csapatot, a két ünnep közötti Szilveszter Rallye-n tavaly jól szerepeltek és a pilóta most is bizakodó volt a Hungaroring mellett megrendezett hivatalos teszt után.

Nem azok az időeredmények születtek a 20. Mikulás Rallye-n, amit Botka Dávid előzetesen várt a Veszprém melletti futamtól. „Nem mondhatom, hogy jól sikerült a verseny…” – emlékezett vissza a pilóta. „Az első körben egy tiszta szakaszunk sem volt. Az első gyorson felnyílt a géptetőnk, a másodikon defektet kaptunk… A második kör már élvezhetőbb volt, ott volt egy abszolút időnk és végül a hetedik helyen fejeztük be a futamot. Rosszul volt beállítva a kocsink, de igazából ez már csak a verseny után, a műhelyben derült ki.”

A hazai mezőnyben egyedül versenyez Citroën DS3 R5 versenyautóval a Botka Rally Team és az ERC mezőnyben is viszonylag kevés ilyen autó található. Nem egy kitaposott úton kellett végigjárniuk az idei szezont a fiúknak, sok mindent maguknak kellett kitalálni a versenyautón. „Van mit fejleszteni az autón, de ha az évadzáró futam után nekiállunk, akkor ez egy ütőképes kocsit tudunk faragni belőle a következő szezonunkra.” – bizakodik Dávid. „Úgy döntöttünk, hogy a viszonylag sok probléma ellenére is maradunk ennél az autónál. Már egy évet végigszenvedtünk vele, rengeteg hibáját ismerjük már, majdnem mindre van megoldásunk. Már tudjuk azt, hogy mitől működik. Igazából nem akarnám egy új autón újra végigcsinálni azt, amit idén ezen az R5-ös Citroënen végigtanultunk. Inkább megcsináljuk száz százalékosra és akkor egy működőképes, megbízható társunk tud lenni.”

De az idei évnek még nincs vége és a Hungaroring körül és belül megrendezendő futamon az 1-es rajtszámmal állhat fel a fekete-piros-arany versenyautó. „Tavaly pár másodperccel csúsztunk le az első helyről, az én hibámból. Idén nem szeretnék hibázni! :)”

Több, mint 250 indulója lesz a Szilveszter Rallye-nak, ahol 7 gyorsasági szakaszt kell teljesítenie a mezőnynek. A keddi teszt után szerdán délelőtt a pályabejárás szerepel a programban, majd az esti körgyors után csütörtökön 3 körben két-két szakaszon kell a legjobb eredményt elérnie a győztesnek.

Dávid mellett ezúttal a régi navigátora, barátja : Szenner Zsolt fogja az itinert mondani, aki idén a szezon második felében a csapatvezetői feladatokat is ellátta. „Ez a verseny a gumikról fog idén szólni, ki mennyire tudja eltalálni az aszfalt hőmérsékletéhez legmegfelelőbb gumit. A beállítások terén továbbra is próbálkozunk, hiszen nincs igazán nagy tétje ennek a versenynek. Teljesen más beállítást próbáltunk a teszten, mint amit az autóhoz a gyáriak javasolnak. Meglepően jól tapadt, nagyon élveztem, úgyhogy így kezdünk, aztán majd meglátjuk.” – mondta Dávid a teszt után.

A verseny hivatalos honlapja: http://www.szilveszterrallye.hu/
Kövesse csapatunkat a facebookon!


Legfrissebb cikkek