Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egyre több, eddig létező rekord már most megdőlt az idei, 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen összesen 291-en (!) hajtanak majd végig a kijelölt szakaszokon – ebből hét lesz az előfutók száma –, és az előzetes nevezési lista alapján összesen 53 hölgy ott lesz a rajtnál. A keddi tesztet és a szerdai gépátvételt követően 15 óra 30-kor indul meg a száguldás egy belső szakasszal, és várhatóan csütörtökön öt óra után ér véget a 2016-os szezonzáró versenye. Noha ezúttal belépőt kell venni a kilátogató nézőknek, a 14 éven aluliak és az érvényes, fényképes MNASZ-igazolvánnyal rendelkezők ingyen tekinthetik meg a viadalt.

Több eddigi rekord már a nevezéskor megdőlt az idei, 18. Szilveszter Rallye-n.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 18. verseny lesz a viadal történetében. Ráadásul olyan, amelyen ismét a legtöbb rekord veszélybe kerül, sőt, több már a nevezéskor meg is dőlt.

„Összesen 291 induló lesz, ami abszolút rekord a verseny történetében, akik közül ezúttal hét előfutónk lesz. Külön öröm számunkra, hogy egyre több hölgy is ott van az indulók között, és idén ötvenhárman állnak rajthoz. Szintén történelmi adat, hogy összesen huszonnégy márka képviselteti majd a viadalon, amelyek közül ismét a Ladából lesz a legtöbb a mezőnyben, szám szerint 91. Minden adott tehát ahhoz, hogy valóban egy kivételes versennyel búcsúztassuk a 2016-os esztendőt” – jelentette ki a verseny egyik főszervezője, Füredi András.

A Szilveszter Rallye főszervezője elmondta, a nézők számára ingyenes lesz a parkolás, mégpedig a mogyoródi pálya főbejáratával szemben kijelölt területen, illetve a Hungaroring nagy parkolójában tehetik majd le autóikat. Ugyanakkor idén már belépőt kell fizetni a bejutásért – 2000 forint fejenként, és a jegy mindkét napra érvényes –, ugyanakkor a 14 éven aluliak és az érvényes, fényképes MNASZ igazolvánnyal rendelkezők ingyen tekinthetik meg mindkét nap a versenyt. A belépők már a teszt napjától, december 27-étől megvásárolhatóak a főbejárat melletti jegypénztárban, míg a többi napokon további négy helyszínen hozzájuthatnak a belépőjükhöz az érdeklődők, melyek pontos helyét a hivatalos honlapon találhatják majd meg (www.szilveszterrallye.hu).

„Szerdán délután fél négykor rajtol el a mezőny egy belső szakasszal, és miközben megy a verseny, folyamatosan zajlik majd a rajtceremónia. Kedden reggel fél nyolctól délután ötig lesz folyamatos a program az egymást váltó szakaszokkal. Újítás az idei évben, hogy december 29-én, az utolsó belső gyorsasági stop állomása után a boxutca elején fakultatív Drift Zónát alakítunk ki a versenyzők számára, ahol felszabadult gumifüstölés nyújthat feledhetetlen látványt a közönség számára. A nézők a paddock kerítése mögül, valamint a Gold tribünről láthatják a célba érkező kedvenceik mutatványait” – árulta el Garamvölgyi Zoltán, a XVIII. Szilveszter Rallye másik főszervezője.


Legfrissebb cikkek