Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A horvátországi Mikulás Rallye-n a Kovács - Istovis és a Borbás - Holecz kettősök képviselték az MR Racing SE színeit. A Fordos páros egy abszolút negyedik, míg a Citroenes duó egy kategória második hellyel térhetett haza a Santa Domenica Rally Show-ról.

Kovács Antal és Istovics Gergő gyakran látott vendég a horvátországi futamokon, így a kaposvári fiúk számára nem volt kérdés, hogy akár csak az elmúlt 2-3 évben, úgy idén is rajthoz állnak a déli szomszédaink szezonzáró buli versenyén.

„Mint minden évben, idén is nagyon vártuk már a Santa Domenica Rally Show-t, annak ellenére, hogy ez egy erős, sprintverseny jellegű derbi. Viszont rettenetesen jó mezőny verbuválódott össze, hat-hét országból érkeztek versenyzők, volt WRC, R5-ös autók, Mitsubishik, R3-as, R2-es versenygépek, szóval az elmúlt években nagyon kinőtte magát ez a kis buli futam. A rendezők ismét kiváló munkát végeztek. Sajnos az időjárással nem tudnak mit kezdeni, vasárnap reggelre megérkezett ugyanis az eső, ami jól feláztatta a pályákat. Sajnos olyan gumikkal készültünk, amivel tavaly a száraz hidegben nagyon jól tudtunk autózni és azt gondoltuk, hogy idén is rendben lesz. Tévedtünk, mert már az első gyorson éreztük, hogy nem úgy dolgoznak az abroncsok, ahogy kellene, viszont nem vittünk másikat, mert nem vérre ment ez a dolog. A második szakaszon elkezdtünk kicsit forszírozni a tempót, ami egy megforgást eredményezett és visszacsúsztunk a negyedik helyre. Beppo Harrach és Ranga Peti már messze volt tőlünk, de a dobogó legalsó foka még elérhető volt, amiért a szlovén bajnokkal, Rok Turkkal kellett megvívnunk, aki ugyan olyan R5-ös Fiestával versenyzett, mint mi. A negyedik gyorson elég jelentőset tudtunk faragni a hátrányunkból, hét másodpercet adtunk Turknak, így az utolsó szakasz előtt mindössze 1.4 másodperccel volt előttünk. Úgy álltunk oda az ötödik gyors rajtjába, hogy megpróbáljuk megszerezni a harmadik helyet, de sajnos túlerőltettük. Nem vétettünk nagy hibákat, de itt-ott lelógott, széles volt egy kicsit és végül kikaptunk Turktól, aki egyébként nagyon jó barátunk és ezúton is gratulálunk neki. Természetesen jó lett volna egy bronzéremmel hazatérni, de nem vagyunk elkeseredve, hisz igazából nem volt tétje ennek a versenynek. Tisztesen helytálltunk és már készülünk a hétvégi Mikulás Rallye-ra!”

Borbás Szabolcs a tavalyi kategória győzelem után idén is ellátogatott a Santa Domenica Rally Showra. A sásdi pilótának ezúttal az MR Racing másik pilótája Holecz Krisztián diktálta az itinert a Citroen DS3-R3-ban. A „sofőrök párosa” végül az abszolút 14. és a Pro Sport kategória második helyezésével térhetett haza Horvátországból.

„Igyekeztünk látványosan autózni, reméljük, hogy sikerült, mi minden esetre nagyon jól éreztük magunkat! Belülről úgy tűnt, hogy volt egy-két igazán mutatós kanyarvételünk. Mondtam Szabinak, hogy szépen, az íveken és gyorsan forduljunk, erre ő mindig visszaszólt, hogy, de ez egy buli verseny! Őszintén szólva igaza volt és mindketten borzasztóan élveztük a versenyt. A jobb oldalról igyekeztem neki pilótaként segíteni, ami elmondása szerint nagyon jól működött. Ráérzett arra, hogy hogyan lehet keresztbe autózni a Citroennel ezen a drazsés homokon. Bal lábbal kicsit bele kell rúgni a fékbe és elindul a hátulja, átcsap egyik oldalról a másira. Tök jó volt, élveztük. A Teszten megijesztett minket az autó, mert egyszer lefulladt és percekig nem tudtuk újraindítani, de a versenyen hiba nélkül üzemelt, egy pisszenése sem volt. Összességében remek hétvégét zártunk, szuper verseny volt, a rendezők előtt pedig le a kalappal.”


Legfrissebb cikkek