Az 50. Mecsek Rallye komoly kihívás volt minden induló számára. A sötét nem könnyítette meg a versenyzők dolgát. A Garmin Racing Team párosai közül Domokos László-Horváth István duó a bajnokság biztos harmadik helyéért autózott, amelyet meg is szereztek, Gyarmati Ariel-Kocsis György pedig a bajnokság első helyéért szállt küzdelembe, de technikai problémájuk nem segítette őket. Marad az ózdi futam a döntő küzdelemre.

Domonkos László: - A Mecsek Rallye pont úgy sikerült, ahogy terveztük. Mivel csak matematikai esélyünk maradt a bajnokság megnyerésére a harmadik hely bebiztosítása volt a cél az utolsó futam eredményétől függetlenül. Ennek szellemében autóztunk, nem vállaltunk semmilyen kockázatot.

- Kalandunk nem nagyon adódott, egyedül a teszten forogtunk meg hideg gumikkal.

-  A pénteki két erdőgazdasági út közül, nekünk a Trefort puszta tetszett jobban, a pécsváradi gyorsasági szakasszal nem vagyunk annyira tisztában, és ez főleg sötétben jött ki nagyon. A szombati pályákat azonban nagyon szeretem és jól is tudunk rajtuk menni.

- Gumiválasztás tekintetében valószínűleg első nap az intermédia lett volna a jobb, főleg ha az időket nézzük, de azzal mentünk, ami volt. Másnap előre eggyel keményebb keveréket tettünk fel, hátul fent hagytuk az előző nap használt puhábbakat. Ez a négy szakasz közül a három rövidebben jól is működött. A hosszú körgyorson, ahogy arra számítani lehetett teljesen elmelegedtek a hátsó abroncsok, emiatt Remeteréttől csak jóval lassabban tudtunk haladni és sok időt vesztettünk.

- A második helyen végeztünk a versenyen, mert sajnos Arielék műszaki hiba miatt vezető helyről álltak ki a versenyből az utolsó előtti szakaszon. Az utolsó gyorsaságit sikerült megnyernünk Hevesi Pistiék előtt, így az extra három pontot mi kaptuk. Ezzel biztossá vált, hogy a bajnokságban a harmadik helyen végzünk az ózdi verseny eredményétől függetlenül.

Gyarmati Ariel: - A hivatalos teszten megpróbáltunk minél jobban felkészülni. Sikerült is a legjobb beállításokat megtalálni, így menetre készen vártuk a mecseki szakaszokat.

- Az éjszakai gyorsaságik nem nyerték el tetszésünket, elég veszélyesnek éreztük, így visszafogottan autóztunk. A szombati pályákon már világosban sokkal jobban éreztük magunkat. Sikerült jó időket elérnünk és megnyugtató előnyre szert tenni. Sajnos az utolsó előtti gyorsasági szakaszon közbeszólt a technika, a kormánymű tartó csavar eltört, ami nem egy gyakori jelenség. Így kénytelenek voltunk idő előtt befejezni a futamot.

- A kategória bajnoki címtől ebben a formában elbúcsúztunk, de az abszolút bajnoki címért még harcba tudunk szállni az utolsó ózdi versenyen. Ott teljes erővel fogunk támadni. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy sikerüljön ezt véghez vinni.

Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Hungaromarket, Print-Shop, strapa-pack Kft., marsopont, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, RolandPlast, Szidó Trade Kft., Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Pentel- Szer Kft.