Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Pozitív töltéssel tért haza első külföldi futamáról a Solid Racing Team csapata. Kondella Pétert és navigátorát Szilassy Arnoldot kérdeztük, milyen élményekkel gazdagodtak.

Egyik szemünk sír, a másik nevet. Sír, mert ezt a döntést hamarabb kellett volna meghozni, és nevet az összes élményért, átélt percért.

A verseny nagyon kiegyensúlyozott volt számunkra. A szervezők mindent megtettek azért, hogy a versenyző tényleg versenyzőnek érezze magát. Olyan időbeosztást biztosítottak, hogy mindenre kényelmesen legyen időnk. Még ebédelni is volt lehetőség a pályabejárás alatt, ugyanis 3 gyorsaságit 09:00-13:00 között, további 3 gyorsaságit 15:00-19:00 között lehetett bejárni, maximum 2 alkalommal. Az adminisztratív átvételre percre pontos időre kellett mennünk, és kb. 2 percet vett igénybe, majd egy orvosi konzultációnk volt, ami szintén kb. 3 perc volt. Csütörtökön 21:00-kor a rajtceremóniával kezdődött a verseny a főtéren. Pénteken volt egy 3 órás shakedown, ezt követően 2 óra állt rendelkezésre felkészülni a versenyre, ami 17:01-kor kezdődött. 21:00 után fejeztük be ezt a napot, kb. 40 gyorsasági km megtétele után. A szombati napon 8 gyorsaságit kellett teljesítenünk, közel 145 gyorsasági kilómétert. Reggel 08:00 körül minden navigátor megkapta sms-ben a rajtidejét a versenyközponttól, 09:31-kor elkezdődött a verseny, melynek időbeosztása ennél jobb nem is lehetett. Két gyorsasági után csak a tankoló zónába mentünk, majd ugyanazt a kört kellett teljesíteni. A nap felénél volt egy 30 perces szerviz, és mentünk a nap második felére, ahol újabb két gyorsaságit követően a tankoló zónába, majd onnan a hátralévő két gyorsra indultunk. A nap végén egy 45 perces szervizzel készültünk a célceremóniára. Itt a felhajtás pont annyira volt nagy, mint a rajtceremónián. Ahogy várakoztunk, a rendező minden versenyzőhöz személyesen ment oda, megköszönte a részvételt, reményét fejezte ki, hogy jövőre is indulni fogunk. Azt éreztük, hogy a versenyzésen kívül nem kellett semmi mással foglalkoznunk, nem nehezítette csúszás vagy szervezési hiba a futamunkat, nem kellett 50-60 km etapot autóznunk, jól össze voltak szervezve a gyorsasági szakaszok, nem volt csúszás, pedig olyan volt a pálya, hogy bármelyik méteren bárki nagyot eshetett volna... Véleményem szerint egyszer mindenkinek ki kellene magát próbálnia egy külföldi futamon, hogy reális képet kapjon a saját teljesítményéről, arról, hogy két bejárásból milyen itinert tud írni, és milyen tényleges teljesítményt tud nyújtani...A rendezők pedig felmérhetnék, hogy miben más egy ilyen verseny, és minőségi javulást tudnának az itthoni futamok rendezésében elérni.

Olyan élményekkel és tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, amely arra sarkall minket, hogy jövőre több külföldi futamon is rajthoz álljunk, akár egy nemzetközi bajnokság vagy kupasorozat keretén belül.

De a fent leírtak nem jelentik azt, hogy az itthoni futamoknak hátat fordítunk, ennek jele az is, hogy a 2016.10.15-16. között megrendezésre kerülő Gobaldaru Rallyn rajthoz fogunk állni, majd rá két hétre az ORB mezőnyét erősítve indulunk a 4. Autóházak Kft. Ózd Rallyn is. Utóbbi futam jó visszaigazolás lesz számunkra, hogy a 43. Croatian Rallyn megszerzett tapasztalatok milyen tényleges hatással lesznek a versenyzésünkre – fűzte hozzá Kondella Péter

Örömmel töltött el, hogy külföldi futamon állhattunk rajthoz. Egy ideje próbálom már rávenni Petit erre a lépésre, végre beadta a derekát. Számomra egyételmű volt, hogy teljesen más fog fogadni minket, mint egy hazai versenyen. Nem kell nagy dologra gondolni, csupa olyan hozzáadott értéket kapunk külföldön, amit itthon is meg lehetne valósítani. Ez nem pénz kérdése, csupán a hozzáállásé. A pályák szenzációsak voltak, össze sem lehet hasonlítani az itthon már unásig gyakorolt szakaszokkal. Itt azt éreztem, hogy a pilótán nagyobb a teher pályafelírás szempontjából. Kanyarból kanyarba érkeztünk, a bejárás alatt felnézni nem volt időm. Két alkalmunk volt átmenni minden szakaszon, ebből Én személy szerint csak a második alkalommal tehettem hozzá bármit is az itinerhez. Sok múlott a pilótákon. Akinek ez a műfaj még nem ment annyira, az itt gyakorolhatta bőven. A versenyről egy apró negatívumot sem tudok mondani. Bárcsak minden verseny ilyen pörgős lenne. Nem voltak könnyű pályák, de baleset, mentés, vagy bármi más egyébb okból sem volt fennakadás. Ami a folytatást illeti, két verseny is követi a külföldi kitekintésünket. Egy rövidebb rallysprint, valamint egy hosszabb ORB futam. Meglátjuk, hogy mennyi tapasztalatot tudunk kamatoztatni a megszerzettekből idehaza - tette hozzá Szilassy Arnold

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop; Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut; EGROKORR Festékipari Zrt.; ExcelIT Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.; FPO Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – Ozone, Gaming Gear; GLOBAL-UNION Irodatechnikai Kft.; KYOCERA – The new value frontier; Innovitas Közhasznú Nonprofit Kft.; Laurus-Consulting Szolgáltató Kft. – CORTESIA GROUP; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; RAIKER –  ; Gigabit Kft – Next Generation Group; Hetényi Pincészet; Mastersoft Technologies Kft.; Nagy Béla e.v. – liftszerviz; Dwww.raiker.huokutech Center Kft.; Fest Group Kft.; Ital Logisztika Kft.; EuTrust Szerviz Kft.; Moral-Design Kft.


Legfrissebb cikkek