Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A vártnál nehezebb, de annál élvezetesebb versenyen szerezte meg a Közép-Európai Zónakupa historic értékelésének harmadik helyét Wirtmann Ferenc és Barna György, a szlovéniai Nova Goricia Ralin. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros a C3-as kategóriában az első, C csoportban a második, historic abszolút értékelésben pedig a harmadik leggyorsabb volt, de mivel a CEZ-ben csak az abszolút sorrend számít, így a harmadik helyért járó pontokkal gazdagodtak. A rendkívül technikás pályákon, változatos időjárási körülmények között zajló versenyen, komoly mezőnnyel és a Ford Escort Mk I-es több műszaki hibájával is meg kellett küzdenie a magyar párosnak.

„Igazi raliverseny volt, ahol előfordult minden – összegezte Wirtmann Ferenc. – A pályák nagyon jók voltak, kiváló minőségű, többnyire új aszfaltborítással, néhány helyen pedig a Szlovéniára jellemző fehér aszfalttal. Ugyanolyan technikás szakaszok voltak, mint a határ olasz oldalán rendezett (historic Eb-futam) Alpi Orientalin: hajtűkanyarból ki, hajtűkanyarba be, hegyre fel, hegyre le.

Nagyon jó volt a historic mezőny, a C csoportban Paolo Pasutti Porschéjétől kaptunk ki, ami más dimenzió, mint a mi Fordunk. 91-es rajtszámmal indultunk, aminek köszönhetően 12-szer előztünk a pályán, de ha ez nincs, a Porschét akkor sem verjük meg. A pályán volt eső, nagy meleg, úgyhogy mindent felvonultatott a verseny, ami egy igazi ralira jellemző. Több műszaki hibánk is volt: először a laprúgónk csavarja tört el, aztán az egyik gyorsasági után a motor állt le, mert nem volt töltésünk. Utóbbinál a szervizautóból beraktuk a tartalék akkumulátort, amivel eljutottunk a szervizparkig, ott pedig a fiúk ezt a hibát is orvosolták.

Ez utóbbi nem volt azért olyan egyszerű, mert a laprugót csak műhelyben lehetett megjavítani, péntek éjszaka pedig elég nehéz volt Szlovéniában nyitva tartó műhelyt találni. Szerencsére a szervizpark vezetője már ismert minket és addig telefonált, míg az egyik helybéli versenyzőn keresztül talált egy közeli műhelyt. A tulajdonos éjfélkor kinyitotta nekünk, azt mondta, hogy használjunk bármit, amire csak szükségünk van. A végén nem fogadott el pénzt, csak egy üveg pezsgőt, ami kifejezetten a mi egészségünkre ivott meg.

C3-ban nyertünk, de itt nem volt kategória ellenfél, a C csoportban Pasutti mögött másodikok lettünk, historic abszolút értékelésben pedig harmadikok. Az idei egyik legnehezebb futamunk volt, de minden kihívást élveztünk és keményen megdolgoztunk a CEZ pontokért – kellemesen elfáradtunk a végére.”

WIRTMANN FERENC KORÁBBI HISTORIC EREDMÉNYEI:
2008. C korcsoport magyar bajnok
2009. C korcsoport magyar bajnok
2010. C korcsoport magyar bajnok
2011. C korcsoport magyar bajnok
2012. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok
2013. Historic CEZ-bajnok
2014. D korcsoport magyar bajnok, Historic Eb. C korcsoport 4.
2015. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok, Historic Eb. D korcsoport 2.

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Ford Hovány


Legfrissebb cikkek