Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Bakancslistás versenyen vesz részt a Ritmus Ase csapata, a Várkonyi-Csányi páros mindkét tagjának nagy álma egy finn minőségű murvás versenyen részt venni, ez most megadatik nekik egy Peugeot 208 R2-vel a Liepaja Rallye-n az ERC soron következő versenyén. Nagy kihívás lesz, ráadásul az utóbbi idők legnépesebb 2WD mezőnye nevezett, 20-an vannak az ERC3-as kategóriában.

Várkonyi Szabolcs: Nagyon várom a versenyt, egy régi vágyam volt ez, egy ilyen murván elindulni. Bár nagy kihívás lesz, mivel kb. 2000-ben versenyeztem utoljára murván 2WD autóval, nem ilyen fejlett autóval és nem ilyen pályán. Nagyon nehéz lesz felvenni a versenyt az ilyen murvához szokott versenyzőkkel, folyamatosan 4-5. sebességben majd teli gázon száguldoznak mindenhol. Meglátjuk, hogy sikerül. Észtországba is nagyon szerettem volna kijutni, de akkor nem volt rá lehetőség. Talán ez egy picit könnyebb lesz, mivel itt nincs annyi ugrató, ami egy külön kihívás. Mivel a junioroknak is beleszámít az éves naptárjukba, így mindenki ott lesz, aki számít, de én sose szerettem, ha nincs ellenfél. Nincsenek vérmes reményeink, még nem voltunk itt soha, nem ismerjük a körülményeket, magyar versenyzőnek ismeretlen ez a fajta murva, úgy gondolom, itt 2., 3. alkalommal tudja az ember felvenni a ritmust. Ettől függetlenül megpróbáljuk odatenni magunkat, én imádom a murvát, remélem fogom annyira élvezni, mint ahogy gondolom és pontot azért tudunk majd szerezni.

Csányi Botond:Nem volt sok időm pihenni, ugyanis Klausz Kristófot segítettem ki, a hétvégi Kassa Rallyn. Kicsit fáradt is vagyok, mert nagyon nehéz verseny volt, de most már izgatottan várom a Lettországi futamot. Sosem jártam ott, jó pár belsőfelvételt megnéztem, hogy mégis mire számíthassak. Várkonyi Szabival megyek, mint az elmúlt jó pár versenyen. Az autó a szokásosnak mondható Peugeot 208 R2-lesz. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet majd menni egy Finn rallyhoz hasonló pályákon. Elég népes mezőny gyűlt össze, a Juniorok is eljönnek, így biztosan nagy kihívás lesz. Németh Lackóék, Klausz Kristófék is szerencsét próbálnak, ráadásul mindkét páros Peugeot 208 R2-vel így kíváncsi vagyok, hogy a három magyar páros közül ki tud majd jobban helytállni. Murván még sosem mentem ilyen autóval, így biztosan nagy élmény lesz. Remélem az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és valóban egy jóízű versenyen vehetünk majd részt.


Legfrissebb cikkek