Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Országos Rallye Bajnokság hétvégi, hatodik futama az egyik, ha nem a legnehezebb viadal az idei versenynaptárban. A rendezők az idei évben változtattak a futam útvonalán és az első nap három, a magyar mezőny és így az MR Racing párosai számára is új szakasz szerepel a Kassa Rally programjában.

Osváth Péter tavaly kihagyta a Kassa Rally-t, így az idei futam a gyorsasági szakaszok tekintetében amolyan ugrás lesz az ismeretlenbe a balatonfüredi pilóta számára. Az igazolt távollét, azaz a nyaralás után Nemes Csaba visszatér a jobb1-be és természetesen a Mitsubishis páros a dobogót célozza meg a 3-as kategóriában a bajnokság hatodik futamán.

„A szombati pályák mindenki számára újak lesznek és a második nap, hacsak nem a tavalyelőtti gyorsok szerepelnek a programban, akkor nekünk minden szakasz új lesz, mert tavaly nem indultunk ezen a futamon. Azt gondolom, hogy ettől függetlenül a pályákkal sosem volt probléma Kassán, csak nagyon messze van. Az autót felkészítettük, szerdán mentem vele egy - két kört, hogy összerázódjunk, illetve, hogy futóművet tudjunk állítani. Szeretnénk benevezni a pénteki Shakedownra, mert kell, hogy éles körülmények között menjünk az autóval a verseny előtt. Az előrejelzések szerint 26-28 oC lesz hétvégén, mi ennek megfelelően száraz időjárási körülményekre készülünk, a többit pedig majd meglátjuk szombat-vasárnap a futamon.”

Kovács Antal és Istovics Gergő az elmúlt három évben kétszer is az abszolút ötödik helyen végzett a Kassa Rally-n. Bár a címvédő, és már bajnok Heczig Norbert nem lesz ott a mezőnyben, így is hatalmas bravúr lenne, ha az R5-ös Ford Fiestával száguldó páros megismételné a 2013-as és 2015-ös teljesítményét, hisz a miskolci pilóták a helyismeretük miatt komoly előnyben lesznek az MR Racing-es fiúkkal szemben.


„Igazából azt várjuk a Kassa Rally-tól, hogy egy problémamentes versenyt fussunk. Mindig ezt mondjuk, de tényleg nagyon veretes a mezőny, azt gondolom, hogy az ORB elejében menni egy igen nagy kiváltság. Gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy jól szoktunk menni Kassán és szeretjük a szlovákiai pályákat, majd meglátjuk, hogy ez hova lesz elég. Volt már két abszolút ötödik helyünk, de nem gondolom, hogy most ez lenne a realitás. Mi már akkor boldogok lennénk, ha a magyar értékelést tekintve az első tízben végeznénk. Nem örülünk annak, hogy a pályák egy hónapja ismertek, mert így sokan olyan előnyhöz jutnak, ami nem fair küzdelmet segíti elő. Mi pihentünk, nem voltunk kint tréningezni, háromból fogunk menni, ami megengedett, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Bízunk a legjobbakban.”

Maricsek Miklós mellett akár csak a Baranya Kupán, ezúttal is Notheisz Ivett diktálja majd az itinert az R4-es Mitsubishi Lancerben, mert Miki ORB-s navigátora Magyar Gábor apai örömök elé néz!

„Gábor felesége nemsokára életet ad a gyermeküknek és már a szezon előtt megbeszéltük, hogy ezért kihagyja majd a Kassa Rally-t. A Pécs környéki versenyeken Ivettel megyek, így kézenfekvő volt, hogy most is ő navigál nekem. Bízom benne, hogy Kassán is folytatódik az a tendencia, ami az elmúlt időszakban megfigyelhető nálunk, mégpedig, hogy kis lépésekkel haladjunk előre. A cél az, hogy higgadtan, nyugodtan, minél gyorsabban menjünk a pályákon. A Kassa Rally-t tisztelni kell, mert egy rettenetesen nehéz verseny. Hat gyorsasági szerepel a programban, amiből az egyik egy városi szakasz. Az elő nap két új pálya van, plusz az előbb említett rozsnyói gyors, úgyhogy, végig nagyon koncentráltan kell autózni. Örök igazság, hogy a versenynek a célban van vége és egy ilyen erős mezőnyben már az is megsüvegelendő, ha ez sikerül. Igazából a legnagyobb elvárás magunkkal szemben az, hogy megint tegyünk egy pici lépést előre és teljesítsünk egy jó versenyt. Azt gondolom, hogy ez bőven elég kell, hogy legyen számunkra.”


Legfrissebb cikkek