Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A legjobb licences versenyző volt Matics Mihály a Bányásznapi Oroszlány Ralin, amely MARB-futam volt, de rali 1-es versenyzők külön kategóriában részt vehettek rajta. Matics ezúttal is tesztelésre, kilométergyűjtésre és baráti autóztatásra is használta a versenyt, hiszen felesége, Matics Heni, barátja és támogatója, Benke Balázs és régi versenyzőtársa, Notheisz Attila olvasta neki az itinert felváltva. A hat gyorsasági szakaszt előfutóként és versenyben is teljesítette, így összesen 12-szer ment végig a pályán, hatszor oda, hatszor vissza.

„Nagyon jó hangulatú volt a verseny – mosolygott Matics. – Mivel nem volt igazán tétje, a pályát szinte fejből ismerem, a lassítók pedig előre voltak jelezve, nem hárult olyan komoly feladat a navigátorra. Ilyenkor nem Zejda Vikivel szoktam menni. Az elmúlt években a lányaimat vittem, de a kisebbik Virág Tominak navigált ezen a versenyen, a nagyobbik pedig babát vár, úgyhogy hosszú idő után a feleségem, Heni ült be mellém. Én nagyon élveztem, ő azt mondta, nem annyira, mert nem tetszett neki, hogy olvastatom vele az itinert, de hát mondtam, hogy a navigátornak ez a dolga.

A következő körben Benke Balázst vittem, aki régi barátom és az egyik legkitartóbb támogatóm is. Hétköznap mindig savazzuk egymást, most megmutattam neki, hogy milyen belülről. A harmadik körben pedig Notheisz Attila ült mellettem. A versenyzőtársaktól jobban viselem a kritikát, szerencsére nem kritizált, de lehet, hogy csak udvarias volt.

A licences versenyzőket ugyan nem értékelik, de az időnket mérik, ami alapján mi voltunk a legjobbak. Ez mindig jól esik az ember önértékelésének, még akkor is, ha egy meghívásos versenyről van szó. Hasznos volt a verseny abból a szempontból is, hogy találtam a pályán még egy-két másodpercet, ha jövőre is szerepel a Fehérvár Ralin, akkor biztosan gyorsabb tudok lenni.

A hétvégén Ercsiben indulunk, régi VFTS-es barátom, Hodula Misi versenyén, de szeptember közepén ott leszünk a Salgó Ralin is, ami az idén rali 2-es futam, de hátha jövőre ORB lesz belőle.”

Red Ribbon Team együttműködő partnerei: Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet Kft, Combit számítástechnikai Zrt., Frituspecial Kft., Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK, Gasztransz Kft., Garancia-Sped Kft.


Legfrissebb cikkek