Újfent pozitív hétvégét tudhat maga mögött Merencsics Árpád és Szemmelroth Anetta. Tudatosan, magabiztosan, és mindent szem előtt tartva autóztak a baranyai hétvégén, aminek meg is lett az eredménye. A HobbyCar Kupa abszolút első helyét még mindig őrzik, továbbá a HobbyCar Kupa H1 géposztályában is a vezető pozícióban tanyáznak két futammal a bajnokság vége előtt.

Először is engedd meg, hogy gratuláljunk! Ismét magabiztosan, a végső célt szem előtt tartva autóztatok.

Nagyon szépen köszönjük! Igen, úgy gondolom, hogy ismételten egy jól összerakott hétvégén van túl a csapat. A hétvége célja a futam befejezése volt legfőképp, hogy pontokat szerezzünk. Emellett pedig megbeszéltük, hogy megpróbálunk minél lendületesebben autózni, hiszen mégis csak ismerjük szinte mindegyik pályának minden méterét.

Korábban szóba hoztuk, hogy ez Neked hazai pálya. De a jó eredményt nem csak a pályaismeretnek köszönhetitek. Több dolognak is passzolnia kell, hogy ilyen eredmény születhessen.

Így van, itt kezdődött a rallye pályafutásom még 2005-ben, és ezen a környéken töltöttük azoknak az éveknek a legnagyobb részét sprintversenyeken. Természetesen ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. De nem csak ez a legfontosabb ahogy mondod, mert ha nem dolgozzuk fel a pályákat megfelelő komolysággal, vagy nem koncentrálunk eléggé, esetleg az autó nem megfelelően van felkészítve akkor a pályaismeretet ki lehet dobni a kukába. Ezen a hétvégén minden klappolt úgy, ahogy eddig minden, így ismét elégedetten értékeltük a hétvégi teljesítményünket.

Úgy gondolom, hogy ezeken a pályákon nagyon jónak számít a kategória 2. helyezés.

Rongits Attila, ha mondhatjuk így, elvett Tőled pár pontocskát, ami az év végi elszámolást illeti. Ugye Ő az első osztályban gyűjtögeti a pontocskáit, de itt a VFTS-el indult Historicban.

Igen, de egyenlőre ez minket hosszú távon nem érint, hiszen a jelenlegi helyzetben megnyugtató előnnyel vezetjük a kategóriánkat, a Hobbycar abszolút értékelésben is van előnyük még. Attila nagyon gyors, tudod "jó kocsi jó sofőr, baj itt nem lehet" :)

A Suzuki illetve mi is ezt tudtuk a hétvégén, a fizikát nem akartuk feszegetni, mert nem lett volna jó még kisebb belső teret csinálni a Suzukiba. :)

Nem léphetünk át a technikán sem. Nyugtasd meg, hogy ismét jól szuperált a Suzuki, és megérte a belefektetett munka.

A technika... Igen, mindig tartogat meglepetéseket! A verseny előtt egy nappal még megmakacsolta magát, mert nem ment egy henger, és nem volt töltés, de ezeket hamar tudtuk orvosolni. Vannak dolgok amiket nem látunk előre, de úgy érzem inkább ilyenkor jöjjön ki, és ne verseny közben. A bele fektetett munka természetesen megérte, az eredményünk is ezt tükrözi.

Külön köszönet a kis szerviz csapatunknak (id. Merencsics Árpád, és Szabó Krisztián "Szasza"), akik végig jöttek utánunk a hétvégén, és bármi kis hiba volt mindent azonnal megoldottak.

Két futam van hátra. Látod már a végét? Vagy egyenlőre csak a Salgóra koncentrálsz? Jártál már ezen a környéken versenyautóval?

Az az igazság, hogy azt nem tudom, hogy mennyi futam van vissza, mert az MNASZ versenynaptára nem teljesen egyezik a honlapjukon feltüntetett eredmények tartalmával. Ott még kettő futam van, de ha jól tudom a Historicnak még Salgó, Mecsek, Ózd Rallye van vissza. Ezt le kell pontosítani, mert jó lenne tudni mennyire készüljünk. Salgó Rallye-ról még nincs információnk, nem jött ki még versenykiírás. Nagyon várom már, mert ezen a környéken még nem versenyeztem, így ez új, feltérképezetlen terület számomra.

Hozzá kell tennem, ha Salgó Rallye-n jó eredményt érünk el, akkor matematikailag megnyerhetjük a bajnokságot a kategóriánkba.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést:  Büttner & Co, Komplex, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Somogy Lift Kft., Agrivál Kft., Bionvell, MOST Médiacsoport, RádióMost, Zsirai Pincészet, Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft.; Laurus-Consulting Kft. - Cortesia Group, Ecoffice Technology Kft. - Sigillanda, Scan-Union Kft. - Release, ExcelIT Kft.; Avanzo Trade Kft. - The Body Shop, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft.; Dokutech Center Kft.