Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Műszaki hiba kényszerítette térdre a Korda Racing párosát Magyarország tereprali világkupa futamán a Hungarian Baja-n, Korda Erik és Csató Attila a differenciálmű hibája miatt kényszerült idő előtti búcsúra.

Szombaton sem a tervek szerint folytatódott a Korda Racing versenye az idei Hungarian Baja-n, ugyanis a pénteki prológon jelentkező műszaki hibát, a reggeli szervizben sem sikerült megnyugtatóan orvosolni. Erik és Billy azonban ennek ellenére is odaállt a napi első, 150 km-es szelektív szakaszának rajtjához. A rakoncátlankodó kuplunggal a páros két hely javított pénteki eredményén, minek köszönhetően a Top 10-ből várhatták a délutáni második fordulót Farkasgyepű és Hajmáskér közt. Ez azonban nagyon hamar véget számukra, mivel a néhány kilométerre a rajttól rémisztő hangok törtek fel a HRX-ből, Erikék számára így itt véget is ért a versenynap. Az összetett verseny élén a Rally Világbajnokság korábbi sztárja, Mikko Hirvonen áll, csapattársa az Egyesült Államokbeli Bryce Menzies és a cseh Miroslav Zapletal előtt.

„A délelőtti teljesítményünkre rányomta a bélyegét, hogy a fiúk nem találták meg a kuplunghiba okát, reggel még cseréltek egy munkahengert, de sajnos ez sem oldotta meg a problémánkat.” – emlékezett vissza Korda Erik a szombati napra. „Ettől egy kicsit magamon is éreztem, hogy kedvtelenül versenyzek, de végig csináltuk és ahhoz képest, mint amire számítottunk, nem is lett olyan rossz az időnk. Ebédidőben úgy érzem sikerült rendbe raknom magam fejben, és Billyvel felszívtuk magunkat a második körre, sokkal jobb lendülettel vágtunk neki a távnak de ezúttal is a Makrancos Hölgy, vagyis a HRX Ford akarata érvényesült. Néhány kilométerre a rajttól eltört a hátsó diffink amivel nem volt értelme megkockáztatni a hátralévő kőkemény 140 kilométert. A verseny nehézségére jellemező, hogy úgy hullottunk, mint a legyek, 6-7 autó kivételével mindenkinek voltak komolyabb veszteségei a nap folyamán. Sajnos azok közé tartoztunk ma, akiknek nem sikerült teljesíteni a távot, de eltökélt szándékunk, hogy holnap visszaállunk és megpróbálunk versenyezni még egy kicsit.


A motoros mezőnyben három francia legény sajátította ki a dobogós helyeket, a Yamahával versenyző Xavier De Soultrait hatalmas fölénnyel áll az élen Loic Minaudier (Husqvarna) és Brice Barbier (Suzuki) előtt. A magyar értékelésben azonban továbbra is a Korda Racing versenyzői viszik a prímet, az élen Linninger Patrikkal, aki idén először egy kicsit visszavágyott korábbi járművéhez. „Úgy érzem, quaddal sokkal gyorsabb tudnék itt lenni. A sár és a vízmosások megnehezítik a motorosok dolgát. A történtek ellenére a második szakasz jobban sikerült, mint az első, valószínűleg bátrabb is voltam. Javítottam az eredményemen, de elégedett még nem vagyok." Patrikot továbbra is két csapattársa követi, Tóth Attila a második, Mária István György pedig a harmadik helyről vághat neki a befejező napnak.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, , StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Prevenció Patika, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Sandlander Kft, Prémium Szerszámker Kft., Milwaukee, Dezső Bt, Bialabok Alexandra


Legfrissebb cikkek