Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Vasárnap este a SKODA Rally Team Hungaria csapattagjai hosszú percekig éltették a Székesfehérvár Rallye futamgyőzteseit, akik ezzel a sikerrel ismét Magyar Bajnoki címet szereztek.

Norbi és Igor az autó tetejére állva, büszkén csapott a levegőbe, majd egymást követve jöttek a serlegek. Amit ezen a hétvégén lehetett, azt ők megnyerték, nem csoda tehát, hogy az ünneplés minden percét kiélvezték és mindketten fülig érő szájjal sütkéreztek a sikerben. A 2016-os esztendő eddig megrendezett öt futamból öt futamot megnyertek, amivel olyan pontszám előnyre tettek szert, hogy a hátralévő három verseny eredményétől függetlenül már most eldőlt: a Herczig – Bacigál páros lett a 2016. év Magyar Bajnoka.

-Az ünneplés szempontjából visszaadta nekünk a sors, amit tavaly elvett tőlünk. Félreértés ne essék: az előző bajnoki címnek is ugyanúgy örültük, de az akkori futamot nem Magyarországon és ráadásul a tizenegyedik helyen zártuk, így a mezőny többi párosa mögött, kissé félrehúzódva gratulálgattak nekünk néhányan – tekintett vissza Herczig Norbert. -  Ez most egészen más! Fantasztikus érzés volt a pódiumon, ennyi ember előtt megélni a 3. Bajnoki címet. Nagy csatát vívtunk Fehérváron, szinte valamennyi szakaszon. Tudtuk, hogy akár egy második helyezés is elég lehet a hőn áhított célunk eléréséhez, ezért feleslegesen nem vállaltunk kockázatot. A végén azonban megnyílt előttünk az újabb futamgyőzelem lehetősége. Éltünk vele, így lett teljes ez a hétvége, és így lett tökéletes ez az esztendő. Ebben a pillanatban nem szabad szerénynek lennünk, büszkén kell vállalnunk mindazt, amit elértünk a 2016-os bajnokságban. Ebben a sikerben óriási szerepe van valamennyi partnerünknek és természetesen a BRR Teamnek-nek, akik egész évben minden futamra egy tökéletesen felkészített autót biztosítottak a számunkra, illetve a csapat valamennyi tagjának, hiszen a háttérben egytől-egyig mindannyian rengeteget dolgoztak azért, hogy ismét magyar bajnokok lehessünk.

Herczig Norbert és Bacigál Igor Eger, Miskolc, Szombathely és Veszprém után a székesfehérvári célban is futamgyőzelemnek örülhetett. Ilyen ötös győzelmi sorozatra nagyon régen volt példa a magyar bajnokságban. Utoljára 2008-ban Spitzmüller Csaba ért el hasonlót, amivel akkor ő is magyar bajnok lett.

-Nem tagadom, már a verseny előtt számolgattunk, kíváncsiak voltunk, hogy milyen teljesítmény kell az éves pontverseny megnyeréséhez – fogalmazott a célban a bajnok páros navigátora, Bacigál Igor. – Megcsináltuk, aminek nagyon örülünk, minden várakozásunkat felülmúlta ez az esztendő. Bár a ponttáblázat azt mutatja, hogy fölényesen lettünk magyar bajnokok, de meg kell jegyezni, hogy minden egyes hétvégén óriási küzdelem zajlott a pályákon. Mindvégig erős,kiváló ellenfeleink, sporttársaink voltak és ahhoz, hogy le tudjuk győzni őket, valóban kellett az is, hogy nekünk ebben az évben minden összejött. A többieknek voltak nehézségeik, nekünk velük szemben viszont megbízható és kiegyensúlyozott teljesítményünk volt. Erre is szükség volt ahhoz, hogy már Fehérváron bajnokok lehessünk.

A háromszoros  Magyar Bajnok Herczig Norbert hozzátette: A Székesfehérvár Rallye első részében még óvatosan autóztak. Tudat alatt ott volt bennük, hogy nem kell feltétlenül kockáztatni, ezen a hétvégén a biztos célba érés volt számukra a legfontosabb.

Végül ötven másodperc előnnyel nyertek, ezután pedig megkezdődhetett az önfeledt ünneplés, amire az idei teljesítmény alapján maximálisan rászolgáltak.


Legfrissebb cikkek