Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A címmel ellentétben Merencsics Árpi az év eleje óta kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva vezeti a Historic bajnokság HobbyCar Kupáját. Most, a nyári szünetről visszatérve ezen elsőségét igyekszik megőrizni a Székesfehérvárott megrendezett bajnoki futamon. Nyolc pont előnnyel érkezik, de nem dőlhet hátra ezen a hétvégén sem. Egy apró hiba, és máris megfordulhat a tabella.

Kezdjük az ilyenkor aktuális kérdéssel. Kellőképp rápihentetek a bajnokság úgymond második felvonására? Hosszabb szünet van a hátatok mögött, azonban most kicsit felpörögnek az események majd.

Köszönöm kérdésed, próbáltunk pihenni is de dolgozni is kellett. Készülőben van egy másik projekt, melyről most nem beszélnék, de az év hátralévő részében egyre több információ fog napvilágot látni. Az autónk megfelelő állapotban van, az utolsó pontosításokat végezzük el a verseny előtt. Végre újra autóba ülhetünk, nekem már nagyon hiányzik hogy a pályán legyünk!

Inspiráló lehet számotokra az a lendület, amit év eleje óta autóztok. Így, bajnoki éllovasként miként készülsz a soron következő futamra?

Igen, végre nem a technikai hibák vannak jelen, és így csak a versenyre koncentrálhatunk. Sok a változó tényező, vannak apróbb problémák, viszont a kiegyensúlyozott és okosan felépített versenyzésnek megvan a gyümölcse, hiszen vezetjük a HobbyCar Kupa Abszolút és Kategória értékelését, előbbit 8 ponttal, utóbbit 16-tal. A következő versenyen is az lesz a célja a csapatnak, mint eddig, tehát okosan beosztani az autót, és végigmenni az összes gyorsaságin mindenféle hiba nélkül. Szeretném jól feldolgozni a gyorsasági szakaszokat, és jó tempóval végigmenni a pályákon.

A szakaszok ismerősek lehetnek a korábbi évekből. Tudjátok ezt kamatoztatni ilyenkor? Sikerül évről-évre többet kihozni a szakaszokból, valamint az autóból?


Tavaly kiestünk motorhiba miatt. Így maximum felírva vannak a pályák. Idén is újat írunk, nem megyek a tavalyi itinerből, mert azt vallom hogy minden versenyen legyen új írva, mert az az aktuális úthoz igazodik. Az autót nem hiszem hogy végig a maximumon kellene járatni, inkább egy normál kezdés után, amennyiben szükséges fokozzuk a tempónkat.

Az első szakasz egy hosszabb, technikásabb gyorsasági lesz. A többi inkább rövidebb, sprintesebb. Melyikre kell nagyob hansúlyt fektetni a felkészülés során? Melyik fekszik inkább a Suzukinak?
 
Azt hiszem hogy az autónknak nem a hosszú egyenesek fognak kedvezni, így a technikás részen próbálunk majd előnyhöz jutni. A hosszú egyenesekbe csak "utasok" vagyunk így ott nem számítok semmi extrára. A hétvégén eldől mire vagynuk képesek.

Ha előre lehetne kívánni, milyen pozícióval lennél elégedett a verseny végére? Úgy is kérdezhetném, mire tippelsz?

Nem bocsájtkozok tippelésbe, ha jól néztem meleg lesz, így bármi elképzelhető. Természetesen nyerni szeretne mindenki, a hétvégi helyzet meg fogja mutatni, hogy hova férünk be!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést:  Büttner & Co, Komplex, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Somogy Lift Kft., Agrivál Kft., Bionvell, MOST Médiacsoport, RádióMost, Zsirai Pincészet, Evolution Consulting Kft., Innovitas Nonprofit Kft.; Laurus-Consulting Kft. - Cortesia Group, Ecoffice Technology Kft. - Sigillanda, Scan Union International Kft. - Release, ExcelIT Kft.; Avanzo Trade Kft. - The Body Shop, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft., Szegecs Patrol Vagyonvédelmi Kft.; Dokutech Center Kft.


Legfrissebb cikkek