A Garmin Racing Team versenyzőinek a veszprémi futamon az esőzésnek köszönhetően több megoldandó feladattal kellett szembe néznie. Domonkos László – Horváth István, Gyarmati Ariel- Kocsis György duók mindent megtettek a legjobb helyezés elérése érdekében, de az első helyet most nem sikerült megszerezniük.

Domonkos László: - Jó hangulatú verseny volt, az időjárás azonban kissé szeszélyessé vált, így egyfolytában az előrejelzéseket néztük.

- Az autó fantasztikus lett. Az új lengéscsillapítók beváltak, és a hosszabb végáttétel is pozitív változást hozott. A változtatások miatt sokkal nyugodtabb lett az autó. Szerencsére semmilyen technikai problémánk nem akadt, bár volt egy-két kalandos kanyar a hegyesdi gyorsaságin, de az autó szenzációsan kezelte ezeket.

- Örültem, hogy végre összehasonlíthatom az időket a tavalyiakkal, de ezt az időjárás egy kicsit megnehezítette, hiszen az esőzések alaposan megváltoztatták a körülményeket. Érdekes, hogy a  hegyesdi pályán így is sokkal gyorsabban tudtunk haladni, mint tavaly száraz körülmények között.

- Nehéz volt alkalmazkodni az időjárási viszonyokhoz, főleg úgy, hogy nem tudtunk olyan gumit felrakni, ami a kialakult körülményekhez ideális lett volna, mivel egész egyszerűen nem állt rendelkezésre,
ugyanis a gumibeszállító száraz körülményekre készült. Ez rá is nyomta bélyegét a hangulatomra, elég régóta versenyzem, de ilyen problémával még nem találkoztam, hogy bár pénzünk lenne rá, de nem tudjuk megvenni azt a gumit, amivel menni szeretnénk. Nyilván nem ezért kaptunk ki Pistiéktől és Arieléktől, de azért kíváncsi lettem volna, hogy a megfelelő abroncsokkal, hogy boldogulunk.

- Annak örülök, hogy gyorsabban tudtunk menni, mint tavaly, de a harmadik helynek már nem annyira. Hevesi Pistiék és Arielék is rengeteget gyorsultak, ORB-ben is versenyképes időket mennek, de igyekszünk a következő futamokon felvenni velük a kesztyűt.

160618 ariel n

Gyarmati Ariel: - Nagyon jól éreztük magunkat a verseny során. Szombaton egész kellemes volt az időjárás is, de vasárnapra leszakadt az ég. A jobb minőségű veszprémi pályák pillanatok alatt autót nem kímélő sártengerré váltak, főleg a lőtéri szakasz. Próbáltunk ennek fényében vigyázni a kocsira, de pár karosszéria elem így is megsínylette a menetet. A nagy sárban és víztócsákban nem volt az igazi a menet. Gyakorlatilag nem kellett egyenesen mennünk egyenesben sem. Feladta a leckét a teljes mezőnynek. Jobban örültünk volna a poros murvának.

- Sok kalandunk ennek ellenére szerencsére nem akadt, egy túlcsúszásunk volt összesen a verseny során.

- A pályák közül a hegyesdi gyorsaságin szakasz tetszett legjobban, amely tempós, kanyargós, és mindemellett jobb minőségű is volt.

- Az autó beállításai nagyon jól sikerültek és nem is akadt technikai problémánk a futam során.

- A körülmények fényében örülünk a célba érésnek is. Egyik szemünk sír a másik nevet. A második hellyel az éves értékelés második helyére csúsztunk vissza, de legalább célba értünk, amellyel értékes pontokat szereztünk. A következő versenyen megpróbáljuk visszaszerezni az első helyet.

Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Hungaromarket, Print-Shop, strapa-pack Kft., marsopont, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, RolandPlast, Szidó Trade Kft., Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Pentel- Szer Kft.