Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Alig telt el két és fél hónap a szezonnyitó futam óta és máris a negyedik állomásához érkezik az Országos Rallye Bajnokság. A 23. Veszprém Rallye-nak öt párossal vág neki az MR Racing SE csapata.

Az évad talán legnehezebb futamára az elmúlt két étized gyakorlatától eltérően idén már júniusban sor kerül, aminek igen prózai oka van: A Lőtéren, ahol a verseny egy része zajlik és ami igazán megszokta rostálni a mezőnyt júliustól - augusztusig egy nemzetközi hadgyakorlat zajlik majd, ezért az időpont változás. Ami magát a versenyt illeti, a 23. Veszprém Rallye lesz a bajnokság leghosszabb futama a maga 176 gyorsasági kilométerével és 13 szakaszával. Ez a táv másfélszer több mint egy átlag bajnoki futamé, így a célba érkező párosok másfélszer annyi bajnoki pontot gyűjthetnek be, mint bármelyik másik versenyen, így a bajnokság félidejéhez közeledve a szokottnál is nagyobb jelentőséggel bír a Veszprém Rallye.

Nagyon is tisztában ezzel Osváth Péter, aki egy mínuszolt futam mellett két ezüstéremmel a tarsolyában várja a számára hazai versenynek számító Veszprém Rallye-t. „A szombathelyi futam után azt mondhatom, van bennem egy kis plusz erő, extra motiváció! Igyekeztem a lehető legjobban felkészülni a Veszprém Rallye-ra, mind szellemileg, mind fizikálisan. Az autót a legjobb tudásunk szerint felkészítettük és bízom benne, hogy teszünk még egy lépést előre, és most közelebb leszünk az első helyhez, mint voltunk Szombathelyen.

Ifj. Cseh Vilmos és Németh Gergely éppen csapattársuk, Osváth mögött végeztek az N csoport harmadik helyén Szombathelyen. A Mitsubishis kettősnek alapesetben Veszprémben is meglenne a sansza arra, hogy beszálljon a dobogóért folytatott küzdelembe, de a pilóta betegséggel küzd, ami miatt a hivatalos teszten sem vettek részt. „Ott leszünk Veszprémben, de fizikailag közel sem vagyok száz százalékos állapotban, így én már azzal is elégedett lennék, hogyha célba érnénk a bajnokság negyedik futamán.”

Maricsek Miklós és Magyar Gábor Szombathelyen ismét tett egy lépést előre, már nem csak a technikás, de a tempós részeken is közelebb került az élmezőnyhöz. „Nagyon gyors a magyar bajnokság eleje, mi felvállaltuk, hogy a 2-es kategóriában versenyzünk idén. Minden futamon tanulunk valamit, egyre közelebb kerülünk az R5-ös autókhoz, de jó pár versenynek el kell telnie ahhoz, hogy igazán fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel. A Veszprém Rallye jellegében teljesen más, mint amilyen volt a Szombathely, de úgy néz ki, hogy a tempótól már nem félünk, úgyhogy bizakodó vagyok.”

Az ORC ponttáblázatát vezető Gyarmati Ariel - Kocsis György kettős a szombathelyi második hely után ismét a győzelmet veszi célba Veszprémben. „Az autót szétszedtük, alaposan átvizsgáltuk és felkészítettük, nehogy véletlenül technikai hiba hátráltasson minket. Az első métertől kezdve maximálisan rá kell pattanni a gázra, mert Hevesi Pisti nagyon felgyorsult az idei évre, nem győzünk menni utána, de nem adjuk fel a küzdelmet, győzni megyünk Veszprémbe!”


Legfrissebb cikkek