Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Amikor jól működik az autó, akkor ott tud autózni a Botka Dávid és navigátora, ahova elképzelték magukat az ERC mezőnyében. És az Azores Airlines Rallye csütörtöki versenynapján minden jól működött a Citroën DS3 R5-ben. A Botka Rally Team párosa a 25 benevezett R5-ös közül az ötödik helyen áll négy szakasz után.

A szerdai gépátvételek és a Ponta Delgada központjában megrendezett városi bemutató szakasz után az igai verseny csütörtökön kezdődött az azori futamon. Délelőtt kétszer lehetett végigmenni a bemelegítő szakaszon, utána következett a kvalifikáció.

„Végre úgy tudtunk menni már a shakedown-on és a kvalifikáción is, hogy nem volt gond a kocsival. Egyedül az időjárás viccelt meg minket. Az eleje le tudott menni még szárazon, aztán előttünk pár autóval leesett az eső és mi már esőben autóztunk. De örülünk, hogy végre gond nélkül tudtunk versenyezni.” – mondta a pilóta

A rajthelyválasztáson Botka Dávid az ötödik helyet tudta megjelölni. Ezek után négy gyors várt a mezőnyre: „A délutáni programban négy szakasz szerepelt, mind a négy különböző. Jó volt az első is, jó volt a második is. A harmadik kicsit nehezebb volt, sokat mentünk erdőben, eszméletlenül csúszott. Igazából az sem volt rossz idő, minimálisat kaptunk azoktól, akiket az előző szakaszokon megvertünk.

Az első szakaszon hetedik, a másodikon ötödik időt ment a Botka Rally Team párosa. A harmadik gyors után az abszolút nyolcadik helyen álltak a fiúk. A nap végi befejező gyorsasági egy katlanban megrendezett superspeciál jellegű gyors. volt. Itt egy szenzációs második idővel fejezték be a napot a fiúk és ezzel az abszolút ötödik helyen állnak. „Egy kicsit rallycross jellege van ennek a pályának. Tetszett nekem már tavaly is. Természetesen az időjárás itt is közbeszólt egy picit, hiszen amikor beálltunk a rajtba, akkor el kezdett esni. A kocsi itt is teljesen jó volt. Nagyon élveztem.”

A szervizben csak letakarítani kellett a fiúknak a Citroënt, a mérnök is jókat mondott az autóról.

Jó az irány, az autó tökéletesen működik. Mi mindent kicseréltünk benne, hogy tökéletesen működhessen. Bízom benne, hogy holnap legalább ugyanilyen időket tudunk menni majd.

A verseny második napján hat szakaszt kell teljesíteni, kétszer lesz a híres, hírhedt 26 kilométeres gyorsasági a kráter körül.


Legfrissebb cikkek