Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szép számú ellenfelet hozott az ERC következő állomása a Botka Rally Team párosának. A tavalyról már megismert azori-szigeteki futamon egy felújított autóval próbálja a legjobb formáját hozni a Botka-Szeles duó. Szerdán indult a viadal a rajtceremóniával és egy városi bemutató gyorsaságival. Az éles küzdelmek csütörtök délután kezdődnek.

Revízión esett át az Acropolis Rallye után a Botka Rally Team Citroën DS3 R5-ös versenyautója. „Vissza-visszatérő elektromos gondjaink voltak korábban, így most kicseréltük a komplett kábelköteget. Fel lett teljesen újítva a motor, kapott egy új turbót is. Mindent cseréltünk, ami korábban gondot okozott, mindenből új alkatrész van az autóban. Végre eljutottunk oda, hogy erős is”. - részletezi a szerviz munkáját a pilóta. „Azt remélem, hogy most jött el az a verseny, ahol végre valamit fel tudunk mutatni.”

Komoly mezőny utazott az Azori szigetcsoport legnagyobbikára, Sao Miguel-re, hogy megmérettessen a három versenynapon. „25 darab R5-ös autó szerepel a holnapi rajtlistán. Nehéz verseny lesz, de nem izgat, hogy mennyien vagyunk. Tudom, hogy most jó a kocsi és végre ott fogunk tudni menni az első tízben. Nagyon várom a kvalifikációt és a csütörtöki négy gyorsot, hogy mi lesz velünk.”

Már az előző évben is megtapasztalta a csapat, hogy nem véletlenül mondják a helyiek: itt minden nap három évszak van. „Az időjárás a legváltozatosabb formáját mutatja. Például kimentünk a hétfői hivatalos tesztre, ahol olyan vízátfolyások keletkeztek a pályán a hatalmas eső miatt, hogy úgy éreztem, nincs értelme ott mennünk. Akik megpróbálták, azok minden körben összetört lökhárítóval érkeztek vissza a szervizbe. Mindent elhagytak a kocsikról, azért, hogy a hatalmas ködben tudjanak menni pár kört. Az orrunkig sem láttunk.” - mesélte Botka Dávid. - „Úgy döntöttem, hogy nem megyünk ott, nincs értelme.”

A szerda esti rajtceremónia után Ponta Delgada főutcáján kellett bemutatnia magát a mezőnynek, időmérés nélkül, örömautózással kezdve meg a rendezvényt. „A városi szakaszon nagyon jól éreztük magunkat. Az autó erős, szenzációs vele menni. A hangulat ismerős volt tavalyról. Rengeteg néző állt a pálya mellett, nagyon jó az egésznek az atmoszférája. Élőben közvetítette a portugál TV és nagyon jól éreztük magunkat.”

Csütörtök délelőtt a shakedown és a kvalifikáció szerepel a programban, majd délután négy gyorsasági szakasszal veszi kezdetét az igazi verseny: „A tavalyihoz képest minden szakasz megegyezik, egyetlen szakaszban van újdonság, az most mindkét irányban szerepel a programban. Az első napot nagyon várom, a második napon már keményednek a pályák, ott lesz a híres Sete Cidades szakasz is, ami nagyon változatos, nagyon nehéz gyorsasági.
Meglátjuk! Megpróbálok minél gyorsabban autózni és egy jó eredményt elérni, mert az már nagyon kell!”


Legfrissebb cikkek