Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Osváth - Nemes kettős a második, az Ifj. Cseh - Németh pedig a harmadik helyet szerezte meg a 3-as kategóriában a hétvégi Iseum Rallye-n. A két N csoportos Mitsubishivel versenyző egység mellett a Gyarmati - Kocsis kettős is dobogóra állhatott Szombathelyen, a siófoki páros második lett az ORC-ben.

Osváth Péter és Nemes Csaba a miskolci kisiklás után ismét a 3-as kategória legjobbjaival harcolt. A Mitsubishis duó a verseny kezdetétől fogva stabilan az N csoport második helyén autózott és végül a kategória ezüstérme mellett az igen előkelő abszolút 8. pozíciónak is örülhettek a szombathelyi célban. „ Elégedett vagyok az eredménnyel, de ha az első napi teljesítményünket nézem, talán picit előrébb is végezhettünk volna. Ez azonban csak rajtam múlt, sokkal lazábban kellett volna autóznom, helyenként túlerőltettem a dolgot. Szombaton volt egy korai rajtom, amiért kaptunk 10 másodperc büntetést, az utolsó gyorson pedig kétszer ürest váltottam. Még ezekkel a hibákkal együtt sem volt annyira messze az első hely, ami mindenképp pozitív előjel a Veszprém Rallye előtt.”

Ifj. Cseh Vilmos és Németh Gergely egy négy futamon át tartó kiesés sorozat végére tett pontot Szombathelyen, sőt, rögtön dobogóra álltak az N csoportban a szezon első murvás versenyén! „A célba érkezés mellet az külön öröm, hogy komoly csatában szereztük meg a harmadik helyet, nem kiestek előlünk, hanem megharcoltunk ezért a bronzéremért! Sikerült egy alkalommal kategória első és két ízben abszolút negyedik időt is autóznunk, úgyhogy nagyon elégedettek vagyunk. Most már el hisszük, hogy oda lehet érni a kategória elejébe, az autónk jó, nekünk kell még fejlődni és kilométert gyűjteni.”

Az abszolút 14. helyen ért célba az Iseum Rallye-n a legerősebb, azaz a 2-es kategóriában versenyző Maricsek Miklós - Magyar Gábor kettős. „Az történt a Szombathely Rallye-n, amire számítottam: a tempós részeket kellett gyakorolnom. Szakaszról-szakaszra gyorsultunk és a verseny végére már rendesen átnyomtam azokon a részeken, ahol előtte egy kicsit hezitáltam. A második nap végén volt egy kis dráma, mert egy kő levert egy kis csavart és nem volt fékünk az utolsó előtti gyorsaságin, pedig még volt sanszunk arra, hogy egy hellyel előrébb lépjünk abszolútban és természetesen magamnak is meg akartam mutatni, hogy tudok pontosan, precízen és gyorsan menni. Ez a technikai hiba miatt most nem sikerült, de a Veszprém Rallye-n ezt is bepótoljuk majd!”

Kovács Antal és Istovics Gergő sajnos már a Szombathely Rallye első szakaszán leesett az útról, de szervizcsapat rendbe hozta az R5-ös Fiestát és a kaposvári srácok másnap Super Rally-val visszaálltak a versenybe. A Fordos duó egy garnitúra gumival végignyomta a vasárnapot és abszolút negyedik illetve ötödik szakaszeredmény is felkerült a nevük mögé.

Két győzelem után ezúttal a második helyen zárta az ORC küzdelmeit a Gyarmati Ariel - Kocsis György kettős. „Egy nagyon élvezetes versenyen vagyunk túl!  Hatalmas csatát vívtunk Hevesi Istvánékkal, két gyorsaságin is mindössze 0,1 másodpercre voltunk egymástól, de ez alkalommal nem tudtuk utolérni Pistiéket. Az utolsó másfél gyorsaságit hajtás gondokkal és lyukas intercooler csővel teljesítettük, úgyhogy a harmadik kört már abszolút annak rendeltük alá, hogy célba érjünk. Másodikak lettünk, gyűjtöttünk pontokat, nagyon örülünk neki, hogy sikeresen befejeztük a versenyt.”

Pethő István és Baranyai Tibor az abszolút tizenkettedik és a P12 kategória negyedik helyén végzett a Lada VFTS-sel a Rallye2 szombathelyi állomásán. „Igazából a verseny végére kezdtük el érezni azt, hogy hogyan is lehet, illetve hogyan kell gyorsan autózni murván. Az egészfutamon tudtunk fejlődni magunkhoz képest, úgyhogy én meg vagyok elégedve az eredményünkkel. A dobogóról most 11 másodperccel lecsúsztunk, de bízom benne, hogy ez a közeljövőben változni fog. Ilyen népes mezőnyben, ennyi ügyes srác között a negyedik hely nem rossz teljesítmény szerintem. A murva nagyon tetszett, a csapat kiválóan dolgozott, úgyhogy már várom a következő futamot!”


Legfrissebb cikkek