Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az MR Racing SE hat párossal képviselteti magát a 14. Szombathely Rallye-n. A pénteki rajtceremóniát követően szombaton négy, míg vasárnap nyolc gyorsasági szakaszt és összesen 141 verseny kilométert kell teljesítenie a csapat versenyzőinek a bajnokság harmadik állomásán.

Maricsek Miklós a magyarbólyi MARB futam, Licenszes kategória győzelmével a tarsolyában vág neki a Szombathely Rallye-nak.  A kaposvári pilóta és navigátora, Magyar Gábor, két tesztnapot teljesít a bajnokság harmadik futama előtt, hogy a lehető legfelkészültebben vágjon neki a vas megyei viadalnak. „Kíváncsi vagyok, hogy a Magyarbólyban megszerzett lendületet, mennyire tudom átmenteni a Szombathely Rallye-ra. Megnéztem rengeteg belsőkamerás felvételt, van egy elképzelésem, hogy, mit és hogyan szeretnék csinálni ezeken a tempós pályákon, de az a legfontosabb, hogy az időeredményeink, akár csak az elmúlt futamokon, gyorsaságiról-gyorsaságira javuló tendenciát mutassanak majd.”

A Miskolc Rallye-nak nagy lendülettel vágott neki az Osváth Péter - Csáki Richárd kettős, de egy kuplunghiba ideje korán a pálya szélére kényszerítette a fiúkat. A balatonfüredi pilóta szervizcsapata kicserélte a hibás alkatrészeket a Mitsubishiben, így az autó 100 %-os állapotba várja a pénteki rajtot. „Így igaz! Csütörtökön részt veszünk a Pirelli teszten, aztán következhet a verseny! Az utóbbi években valahogy sohasem jött ki a lépés nekem Szombathelyen, pedig jók a pályák, arról nem is beszélve, hogy az itteni szakaszok nem veszik annyira igénybe az autót, mint más murvás versenyeken. Bízom benne, hogy idén megfordul a szerencsénk, célba érünk és harcba tudunk lenni az N csoport dobogós pozícióért.”

A bajnokság második futamát kihagyta az Ifj. Cseh Vilmos - Németh Gergely kettős, de a szombathelyi versenyen már ismét ott lesz a 3-as kategória mezőnyében a Mitsubishis duó. Annál is inkább, mert az Iseum Rallye Vili kedvenc versenye, a gyors, de jó minőségű, autókímélő, murvás pályáival, ahol büntetlenül lehet keresztbe autózni úgy, hogy az még időeredményben is jó legyen. „Nincsenek komoly elvárásaink magunkkal szemben, ha a negyedik - ötödik helyért harcban tudunk lenni a 3-as kategóriában, akkor mi már maradéktalanul elégedettek leszünk.”

Gyarmati Ariel és Kocsi György az ORC éllovasaként érkezik Szombathelyre. A siófoki páros 100 %-os teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, így természetesen az Iseum Rally-en is a futamgyőzelem a cél a fiúk számára. „Tavaly itt versenyeztem először murván a Mitsubishivel és nagyon tetszett, ahogy ez az összkerekes autó viselkedett a laza talajon. Bizakodva várom a Szombathely Rallye-t, szeretnénk jó eredményt elérni.”

A Rallye2 mezőnyében, ahogy az előző két futamon is, Pethő István képviseli az MR Racing színeit a Lada VFTS-sel. „Az autó kapott egy új váltót és módosítottunk egy-két apróságot a szombathelyi futamra. Az Iseum Rallye lesz pályafutásom első murvás versenye, így az elvárás mindössze annyi, hogy érezzük jól magunkat az autóban, fokozatosan gyorsuljunk és érjünk célba Szombathelyen.”


Legfrissebb cikkek