Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ismét a magyar mezőny legjobbjaként zárta a Tereprali OB második állomását Korda Erik és Csató Attila, a motorosoknál azonban a nemzetközi mezőnyben sem akadt gyorsabb Linninger Patriknál.

Vasárnap egyetlen lényeges változást történt a Fehérép Kupán a szombati naphoz képest, mégpedig hogy a szervezők megfordították a menetirányt a két szelektív szakaszon. Így néhány métertől eltekintve a verseny fele még hátravolt a befejező napon, melyen számos nyitott kérdésről kellett döntenie a megrostálódott mezőnynek. A bábolnai tereprali futam egyik furcsa érdekessége, hogy szombat estig csakis a magyar mezőny morzsolódott. Ez a tendencia vasárnap is folytatódott, minek végén mindössze két magyar páros autója teljesítette a távot, így már a célba érkezés is komoly sikerként könyvelhető el. A Korda Racing ezúttal megbízhatóságból jelesre vizsgázott, hiszen a HRX Fordról a verseny során csak a sarat kellett lemosni, igaz azt jó sokat.

„Szó mi szó, nem örülök, hogy a külföldiek háttérbe szorítottak minket!” – kezdte összegzését Korda Erik a bábolnai versenyről. „Úgy vágtunk neki az utolsó napnak, hogy Feketééket minél hamarabb megelőzzük, és kicsit közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz. Ez végül már a nyitó szakasz után sikerült, a célig pedig az összetettben is előre tudunk lépni még egyet, így végül az ötödik helyen zártuk a versenyt. Ez eggyel máris jobb, mint tavaly. Sok tanulsággal szolgált a hétvége, például azzal, hogy továbbra sem szeretek a saras pályákon versenyezni. Sokat törtem a fejem azon, hogy mi lehet annak az oka, hogy így elszaladtak mellettünk a külföldiek. Talán az eddigi kudarcokból kiindulva túlságosan is arra koncentráltam, hogy ne legyen semmilyen gondunk az autóval, talán a szombat délelőtti gumiválasztás után beszedett nagy hátrány miatti elkedvetlenedés, vagy az egész héten nyomasztó enyhe rosszullét lehetett az oka, hogy kicsit halványabb voltam. Minden esetre vasárnap reggel megpróbáltuk elfelejteni, ami addig történt és egy új versenyt kezdeni. Szerencsére sikerült javulnunk, és ez az eredményekben is meglátszott, Tóniéknak adtunk két percet, bár a többiek kiestek, de a többi magyar bajnokot is magunk mögött tudtuk tartani a verseny folyamán és vasárnap már a külföldiekhez is sokkal közelebb kerültünk, így vannak bíztató jelek is. Az is lehet, hogy csak simán rossz napom, rossz hétvégém volt, úgyhogy az lesz a legjobb, ha holnaptól már csak a folytatásra koncentrálunk!”

Linninger Patrik szombaton felépített 10 perces előnye csaknem elfogyott a végére, a Korda Racing motorosa rögtön a napi nyitó szakaszon hátsó defektet kapott, úgyhogy két és fél szakaszt kellett megtennie defektes kerékkel a szervizig. Ezzel azonban nem volt vége, a záró szakaszon ismét kilyukadt a hátsó kerék, de Patrik lehetetlent nem ismerve behozta a motort a célba, amiért futamgyőzelem lett a jutalma. „Nagyon nehéz nap volt, mert egy hátsó defekttel szinte irányíthatatlan a motor.” – elevenítette fel a történteket Patrik. „Szerencsére volt egy tiszta szakaszom is, amit nagyon élveztem és szükség is volt az itt visszaszerzett előnyre, mert a célba tartva az etap időmet is kikéstem, de szerencsére meglett a győzelem, aminek nagyon örülök.”

A vasárnapi nap videó beszámolója:

A Fehérép Kupa végeredménye / Autók:
1. Zapletal/Momot, H3 EVO VII 2:47:48
2. Lukaszewski/Duhanik, BMW +1:24
3. Porizek/Sykora, Ford F150 +8:01
4. Ourednicek/Vaculik, H3 EVO +8:14
5. Korda/Csató, HRX Ford +9:49
6. Fekete/Tóth, Toyota Hilux +11:50
7. Bialkowski/Kolodziej, H3 EVo + 3:17

A Fehérép Kupa állása a 6. szakasz után / Motorok:
1. Linninger / KTM  3:38:03
2. Chytka / Suzuki + 2:38
3. Tóth / KTM +5:34
4. Gyabronka / Gas Gas + 8:55

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, , StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Bialabok Alexandra


Legfrissebb cikkek