Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Küzdelmes napon vannak túl a Korda Racing versenyzői a Fehérép Kupa szombat versenynapján, Korda Erik és Csató Attila a magyarok között a második, míg Linninger Patrik a motoros értékelés első helyéről várja a folytatást.

Szeszélyes időjárási körülmények között került sor a bábolnai Fehérép Kupa szombati öt szelektív szakaszára. A hajnali esőzések hatására a reggeli nyitányra ismét víz borította a pályák nagy részét, majd az intenzív napsütésnek köszönhetően hamar száradni kezdett a versenypálya. Délután azonban foltokban ismét eleredt az eső, majd zárásként ismét a napsütésé volt a főszerep. A nehéz körülmények alaposan megrostálták a mezőnyt, a Korda Racing párosa, Korda Erik és Csató Attila azonban állták a sarat, igaz a nap végén maradt bennünk némi hiányérzet.

„Egy picit óvatosabban kezdtünk, mint kellett volna, az első kört az ismerkedésnek szenteltük, azonban a külföldiek másképp gondolkodtak és egy kicsit elszaladtak előlünk.” – kezdte a nap értékelését Korda Erik. „Reggel sokkal nagyobb sár és víz volt a pályákon, mint amire számítottunk, de ahogy elkezdett száradni egy kicsit már én is bátrabban mentem, de délután megint jött egy eső. Sokan kiestek ma, azonban akik talpon maradtak nagy csatában vannak a helyezésekért. Mi Fekete Tónival küzdünk a legjobb magyar helyért, egész nap ment az adok-kapok. Úgy tűnt nekik a rövidebb, nekünk a hosszabb pálya feküdt jobban, sokáig mi vezettünk, de a nap végén ők állnak egy hajszállal jobban. A verseny fele még hátra van, holnap egyértelműen az a célunk, visszavegyük tőlük ezt a helyet, de szeretnék sokkal közelebb kerülni az élmezőnyhöz is.”

A motorosoknál továbbra is Linninger Patrik áll az élen, a Korda Racing motorosa szombaton minden szakaszt megnyerve tetemes, 10 perces előnyt épített fel az élen, pedig számára sem volt sétagalopp ez a nap. „Nehéz és erőt próbáló nap volt a mai.” – mondta Patrik a nap végén. „Nagyon nehéz ilyen pályákon motorozni, amikor durván váltja egymást a száraz és a vizes, az egyenes és a gödrös rész. Volt egy műszaki problémám, a sár kihozta az első szimmeringeket az első teleszkópokból, kifolyt az olaj a féktárcsára, így nem volt első futómű és első fék. A célom holnapra sem változik, ugyanezzel a lendülettel vetem bele magam a versenybe vasárnap is.”

A szombati nap videó beszámolója:

A Fehérép Kupa állása a 6. szakasz után / Autók:
1. Lukaszewski/Duhanik, BMW  1:26:48
2. Zapletal/Momot, H3 EVO VII +59
3. Bialkowski/Kolodziej, H3 EVo + 3:17
4. Porizek/Sykora, Ford F150 + 4:38
5. Ourednicek/Vaculik, H3 EVO + 4:58
6. Fekete/Tóth, Toyota Hilux + 6:03
7. Korda/Csató, HRX Ford + 6:10
8. Szalay/Bunkoczi, Opel Mokka + 1:08…

A Fehérép Kupa állása a 6. szakasz után / Motorok:
1. Linninger / KTM  1:45:25
2. Chytka / Suzuki + 9:56
3. Tóth / KTM +10:25
4. Gyabronka / Gas Gas +14:12…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, , StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Bialabok Alexandra


Legfrissebb cikkek