Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A tavalyi lendületét szeretné átmenteni a Korda Racing párosa a Tereprali Országos Bajnokság bábolnai állomására, Korda Erik és Csató Attila HRX Fordja mellett a csapat 5 motorossal vág neki a bajnokság második állomásának, a Fehérép Kupának.

Korda Erik vegyes érzelmekkel tekint vissza a bábolnai tereprali bajnoki futam tavalyi kiadására, hiszen a verseny első felében ellenállhatatlan volt csapata HRX Fordjával, sorra nyerte a gyorsasági szakaszokat és növelte előnyét az élen. A remek sorozat péntek estétől egészen a szombati nap második feléig tartott, azonban sorozatban hatodik szakaszgyőzelmük után jött a nem várt fordulat, egy filléres alkatrész, az áramtalanító sarú törése megálljt parancsolt a Korda Racing versenyzőinek. A pilóta idén egészen más versenyre számít, egyrészt egészen más körülmények, feltehetőleg saras pályákon és roppant erős nemzetközi mezőnyben kell harcba szállnia.

„Hogy őszinte legyek nem vagy túl bizakodó a futam előtt.” – mesélt verseny előtti várakozásairól Korda Erik. „Tavaly, amíg nem jött a műszaki hiba, nagyon jól mentünk. Akkor azonban a nyár közepén, tikkasztó melegben és száraz pályákon mentünk, az elmúlt napok heves esőzései azonban sárdagonyát vetítenek előre erre a hétvégére, ami nekem sosem volt igazán kedvemre való. A tavalyi pályák elég gyorsak voltak, így nagyon észnél kell lenni, mert ha sikerül felgyorsulni egy apró hiba is végzetes lehet. Annak viszont örülök, hogy a mezőny még a bugacinál is erősebb és népesebb lesz idén, így remek csatákra van kilátás. Mivel ebben az évben csak 5 fordulós a magyar bajnokság, emiatt elég nagy volt a szünet az első két verseny között, úgyhogy már csak ezért is jó volt egy kicsit duhajkodni múlt vasárnap a Nagy Futamon. Azonban ez sem csillapította olthatatlan versenyszomjunkat, jöhet eső vagy sár, Billyvel már alig várjuk, hogy kezdődjék a verseny.”


A HRX Ford mellett a csapat a bugacihoz hasonló, népes motoros különítménnyel érkezik Bábolnára, a futamgyőzelemmel kezdő Linninger Patrik mellett Kuba Richárd, Heiszer Károly, Tóth Attila és Gyabronka Bence is ismét versenybe száll.  

A verseny hivatalos programja május 6.-án délelőtt az átvételekkel veszi kezdetét, pénteken egy, szombaton és vasárnap pedig 5-5 szelektív szakasz kerül megrendezésre.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, , StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Bialabok Alexandra


Legfrissebb cikkek