Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Felemás hétvégét zárt a 22. Miskolc Rallye-n az MR Racing csapat. A Gyarmati - Kocsis kettős ORC sikere és a Kovács - Istovics páros abszolút 10. helye mellett ugyanis három  kiesést jegyeztek a csapat versenyzői.

A Gyarmati Ariel - Kocsis György páros a bajnokság miskolci állomásán, a második futamgyőzelmét aratta az EVO VI-os Mitsubishi Lancerrel az ORC-ben.

„Egy elég változatos, nehéz versenyen vagyunk túl. Alapvetően kéttípusú pálya jellemezte a Miskolc Rallye-t: volt a nagyon szűk, sáros, felhordásos Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt, ami a korábbi napok esőzéseitől nem tudott felszáradni. Ott sok volt a kihordás, rettenetesen csúszott. Vagy oda kellett gumizni, vagy pedig a másik két szakaszra, ami viszont száraz, tempós, jó minőségű pályák voltak. Mi ezekre készültünk jobban, a szűket kicsit elspóroltuk. Ahogy láttam az ott a beesett autókat, nem is baj, hogy inkább Mályinkát és Sátát nyomtuk meg jobban, mert ez egy jó taktikának bizonyult, sikerült megnyernünk az ORC-t.”

Vannak olyan versenyek, amikor a pilóta és a navigátor mindent úgy csinál, mint bármelyik másik futamon, de valahogy nem jönnek az eredmények. A Kovács Antal - Istovics Gergő kettőssel pontosan ez történt a Miskolcon Rallye-n. A Fordos duó az első napot a 14. helyen zárta, majd szombaton javítottak ugyan négy pozíciót az összetettbeli helyezésükön, de ezúttal valahogy nem találták azt a tempót, amit elvárnának maguktól.

„Sátán mind a háromszor normális időt autóztunk, viszont a többi szakaszon ez valahogy nem akart összejönni, ez nem a mi versenyünk volt. Szombaton ennek ellenére a hetedik helyen is álltunk napközben, aztán a második körre kicsit leengedtünk és az utolsóban már hiába próbáltuk nyomni, nem tudtuk visszaszerezni ezt a pozíciót és tízedikek lettünk. Összességében ez az eredmény sem rossz, de ennél azért jobb teljesítményt várunk magunktól.”


Az Osváth Péter - Csáki Richárd kettős Mitsubishijében a hatodik szakaszon meghibásodott a kuplung, ami tönkretette a váltóházat, így az N csoportos duó idő előtt kénytelen volt befejezni a borsodi futamot.

„Az első nap sajnos nem találtam a ritmust, pedig az autó sokkal jobb volt, mint Egerben. Egyszerűen nem tudtam ráhangolódni a csúszós gyorsaságikra, az első szakaszon mindjárt megijesztettem magam, majdnem teljesen megpördültünk, utána pedig elkezdtem óvatoskodni. A pénteki négy gyors így nem sikerült annyira fényesen. Másnap jól választottunk gumit, Bükkszentkereszten még felszaladtunk, de már ott éreztem, hogy baj van a kuplunggal, ami Mályinkán végleg megadta magát, így kénytelenek voltunk feladni a Miskolc Rallye-t.”

Borbás Szabolcs és Harmos Gergely egy szerencsétlen baleset miatt fejezte be idő előtt a miskolci futamot, ami ráadásul nem is a versenyen, hanem egy promóciós rendezvényen érte a Citroenes pilótát.

„A csütörtöki gokart versenyen az Avalon Parkban sajnos valamit rosszul csináltam és nekicsapódtam a falnak. Elég nagyot estem, megsérült a bordám, amit csak pénteken kezdtem el érezni igazán. Elrajtoltunk, hogy megnézzük, mennyire bírom, de az első gyors után szinte potyogtak a könnyeim. Gergő volt az, aki azt, mondta, hogy ennek így nincs értelme, ezért az első kör végén befejeztük a versenyt.”

Akár csak Osváth Mitsubishijében, úgy Pethő István és Papp Arnold Lada VFTS-ében is a kuplung mondta fel a szolgálatot, ráadásul a Rallye2-ben versenyző fiatalokra ugyan úgy Mályinkán sújtott le a technika ördöge, mint rutinos csapattársukra.

„Úgy álltunk neki Miskolc Rallye-nak, hogy a lehetőségeinkhez képest megpróbálunk jobban szerepelni, mint Egerben. Egy biztonságos tempóval kezdtük a versenyt és érzésem szerint a második körben sokat tudtunk volna gyorsulni, de sajnos Mályinkán elment a kuplungunk. Úgy terveztük, hogy bemegyünk a szervizbe és a csapat gyorsan orvosolja majd a problémát, de kuplung nélkül a harmadik gyors végéig bírta a váltónk, ezért ki kellett állnunk a versenyből. Nagyon szomorúak vagyunk, mert mind a ketten éreztük, hogy ebben sokkal több volt, mint amennyit addig mutattunk, de a technika ez alkalommal közbeszólt.”


Legfrissebb cikkek