Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nagyon elkeseredett a Botka Rally Team pilótája, miután kiderült, hogy egy adminisztrációs hiba és a versenyzőtársak, valamint a felügyelők rosszindulata miatt nem engedték elrajtolni a szezon második hazai versenyén, a Miskolc Rallye-n.

Egy sziráki teszttel készül a Botka Dávid a Miskolc Rallye-ra. Ugyan év elején az volt a terv, hogy az európa-bajnoki futamokon a Citroën DS3 R5-ös versenyautóval, míg a hazai versenyeken Bazsó Attilával és egy Mitsubishi Lancer R4-el indult, de az élet újraírta a forgatókönyvet, és az ERC szereplés tesztjeként már itthon is az R5-ös autóval tervezték a versenyzést Dávidék.
’Jól sikerült a tesztünk, vizes körülmények között tudtunk menni az autóval. Ez a csapat másik DS3-as versenygépe, amivel jórészt Szabó Gergő szerepel a román bajnokságban. Beállítottuk az autót, egy kis technikai hibát is elhárítottunk, vártuk a miskolci versenyt.’ - mesélte Botka Dávid.
A rendezők egy jó hangulatú gokart-versenyt szerveztek a futam előtt. Majd pénteken délelőtt az átvételekre került a sor, amik után délután négy gyorsasági szakasz szerepelt a programban.
’Az adminisztratív és technikai átvételen átment az autónk. Beálltunk vele a parc fermébe. Majd sok jóakarónk unszolására a Felügyelők behívtak minket, hogy vigyük be az autó forgalmi-engedélyét. Rendőri segédlettel megállapították, hogy az autónak csak ideiglenes román forgalmija van. Igaz, hogy van rá két év vizsga, de még a megvásárlás után nem lett meg a végleges papírja. Van rajta egy éves biztosítás és minden egyéb papírja megfelelt.

160502 botka n2

Fischer Dani segített, és hozott nekünk egy olyan rendszámot, ami megfelelt minden szabálynak, a rendőrség képviselőjének, az RSB ott lévő tagjaink is. Ezzel a rendszámmal indulhattunk volna. Már jelezték is többen, hogy öltözzünk, indulhatunk, de az utolsó pillanatban a Felügyelők szóltak, hogy nem mehetünk sehova. Az indoklásuk szerint azért, mert „nem tudnának mit mondani a többieknek”.

Nem engedték elindulni tehát a párost a versenyen.
’Nagyon rosszul esett ez nekünk :( Addig, amíg Sztankovics Györgyi és Hajdú Attila tisztséget vállal a magyar versenyeken, addig nem szeretnék indulni magyar bajnoki futamon!

Sajnálom, hogy nem tudtuk megmutatni magunkat a közönségnek. Sajnálom Bazsó Attilát is, hiszen ez lett volna az első versenye ezzel az autóval, nagyon várta már. Sajnálom, hogy ilyen versenyzőtársak vannak Magyarországon. Rosszindulatból nincs hiány, szinte mindenki ellenünk volt, kivéve néhány párost és a barátainkat.’

Dávid tényleg elkeseredett, de nem akar tovább ezen szomorkodni:
’Egy jó van a dologban: az eddig hét versenyre tervezett EB szereplésünkre több pénz jut, így inkább elmegyünk az összes futamra a magyar futamok helyett!’

A csapat nem pihen, és hétfőn már indul a görög félszigetre, hogy a következő ERC fordulón, az Acropolis Rallye-n versenyezhessen. Remélhetőleg sokkal jobb környezetben, sokkal több jóindulat közepette…


Legfrissebb cikkek