Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Újult erővel vág neki Leitold Károly és Bazsó Ildikó a Historic Rali-Európa-bajnokságnak, amelyen tavaly a D csoport bajnokságában a versenyzők között a negyedik, a navigátorok között pedig a harmadik helyet szerezték meg. Az idei szezonra alapos felújításon esett át a Fiat 131 Abarth, amellyel most is az év végi dobogó a céljuk. A szezont a Sanremo Ralin kezdik, április 6–10-e között.

Leitold Károly: – Brutálisan jó lett az autónk, de a Fiat már csak ilyen, mindig brutálisan jó, aztán nem tudjuk, hogy mi lesz a vége. Az idén bizakodó vagyok, mert barátaink révén több alkatrészt is Angliából rendeltünk, remélem, hogy ezáltal megbízhatóbb lesz az autó. 300 km-t tesztelünk otthon vele, ami lehet, kijött rajta.

A Sanremo Ralit nagyon szeretjük, olyan, mintha haza jönnénk, a Fiatnak is szinte hazai pálya. Nagyon jó ellenfelek vannak, nem csak a csoportunkban, hanem abszolútban is, úgyhogy komoly megmérettetés lesz a verseny, nagyon bízom benne, hogy sikerül célba érnünk.

Bazsó Ildikó: – Sokszor voltam már a Sanremo Ralin, eleinte csak nézőként, tavaly pedig indultunk is. Tetszenek a pályák, jó a hangulat, az olaszok imádják a Fiatot, úgyhogy mindig nagyon jól érezzük magunkat. Remélem, hogy a versenyen is olyan jól sikerül, mint a pályabejáráson és egy igazán jó eredménnyel térhetünk haza.

Historic Rali-Európa-bajnokság 2016
március 11–12. 64. Rally Costa Brava
április 6–10. 31° Sanremo Rally Storico
április 28–30. 25. Historic Vltava Rallye
május 25–29. 15th Historic Acropolis Rally
június 9–10. 8. Rallye Asturias Historico
június 23–25. Ypres Historic Rally
július 15–17. Auto 24 Rally Estonia
augusztus 4–6. Lahti Historic Rally
augusztus 25–27. 21. Rally Alpi Orientali Historic
szeptember 15–17. XXVIII Rally Elba Storico
október 7–9. 50. Mecsek Rallye


Legfrissebb cikkek