Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A szezonnyitó Eger Rallye után már az észak-ír pályabejáráson diktálja fel a pályákat Botka Dávid. Egerben még a Mitsubishi-vel és Bazsó Attilával, az ERC második futamán, a Circuit of Ireland-on már újra a Citroën DS3 R5 versenyautóval és Szeles Péterrel versenyez Dávid.

Az Országos Rallye Bajnokság első futama előtt az Orfű-i Teszt Rallye-n indult Botka Dávid először új navigátorával, Bazsó Attilával. Nagyon jól sikerült a kezdés, ötből négy szakaszon a leggyorsabban autóztak és megnyerték a versenyt.

160406 botka n2

A páros jól felkészült a szezonnyitóra, Egerben már összeszokva versenyeztek. „Lassan kezdtem az elején.” - emlékszik vissza Dudu - „A második körre belerázódtam és jó időket autóztunk. Sajnos az első kör harmadik gyorsasági szakaszán, a rajtban szóltak, hogy defektes a bal hátsó kerekünk. Innentől vége volt a versenynek. De nem adtuk fel, próbáltunk minél jobban feljönni. A másnapi hat szakaszból 5-ön tudtunk második időt menni, az utolsó gyorsot megnyertük. Feljöttünk a hatodik helyig, azt gondolom jót küzdöttünk ebben a sok R5-ös autóval mezőnyben.”

Nem volt sok ideje pihenni a pilótának. Vasárnap még az egri futamon száguldozott, másnap már indult csapatával Belfastba, hogy az ERC sorozatban is bizonyíthasson.

„Eger előtt teszteltünk a Citroënnel, de pont a teszt után kaptuk meg a beállításokat az ír pályákra, így azokat majd csak a shakedown-on tudjuk kipróbálni. Egyfolytában esik az eső, nagy okosság nem lesz a gumiválasztásban, a tapadás szinte mindenhol ugyanolyan. Fejben már összeraktuk a versenyt, remélem sikerül megvalósítani, amit elterveztünk”


2015-ben újoncként autózott ezen a versenyen Botka Dávid. „A tavalyi pályákból három stimmel az ideiekkel. Végre eljött ez az idő is, hogy ismert pályákon tudunk menni az ERC sorozatban. Végre van már tapasztalatunk.”

Az észak-ír ERC futam egyben az észak-ír, az angol és az ír aszfalt bajnokság része is, rengeteg indulóval. „Nagyon sok helyi nevező van R5-ös autóval, nem gondolom, hogy más futamon leszünk majd ennyien. Ha sikerül bejönnünk az első tízbe, akkor elégedettek lehetünk. Minél többet tudunk menni az autóval, annál gyorsabbak leszünk. Azon vagyunk, hogy tanuljuk az autót, minél gyorsabban menjünk.”

Kedden és szerdán a pályabejárás zajlik. Csütörtökön délelőtt shakedown és kvalifikáció, este ünnepélyes rajtceremónia Lisburnben. Pénteken 6 gyorsasági szakasz, szombaton még 8 gyors vár a mezőnyre, hogy összesen 209 gyorsasági kilométer után a belfasti Queens Egyetem impozáns épülete előtt felállított céldobogón ünnepelhessenek a célbaérkezők.

A verseny hivatalos honlapja: http://www.circuitofireland.net/
Kövesse a csapat naprakész információit facebook oldalunkon!


Legfrissebb cikkek