A Livewire Team versenyzője, Ferjáncz András teljesítette a problémákkal tűzdelt szezonnyitó 11. Eger Rallye-t. A szervizcsapat és az önmaga kitartásának köszönhetően a célig hajtották az Evo-t.

András, hogyan sikerült az év első megmérettetés az utolsó pillanatokban elkészült versenyautóval?

Az autó gépátvételre készült el. Az ezt megelőző 48 órát Berényi Laci, Kutyus és Vigh Dani ébren töltötte és csak egy cél lebegett a szemük előtt, hogy én rajthoz tudjak állni. Hálás köszönet nekik!

Megérkeztünk a versenyre, úgy nézett ki, hogy minden rendben van, de gépátvételen kiderült, hogy vannak bizonyos hiányosságai az autónak és ez azt eredményezte, hogy nem kaptuk meg a rajtengedélyt, nem ment át a technikai gépátvételen, de hála azoknak az embereknek, akik körbevesznek, mégis sikerült.  Mégpedig, Gorzó Zsolti a Versenyfelszerelés tulajdonosa küldött nekem megfelelő alkatrészt az EVO-hoz, amit kedves barátom, Bártfai Barbi önként elhozott Egerbe. Kaptunk a felügyelő testülettől haladékot, hogy a rajtceremóniáig pótoljuk a hiányosságokat. Köszönet érte Sztankovics Györgyinek és Kovács Leventének! Az alkatrész megérkezését követően másfél óra alatt a szervizcsapat, a Berenyiracing a parc fermé területén, a technikai felügyelő testület felügyelete mellett beszerelt, így megkaphattuk a rajtengedélyt. Mindenkitől elismerő szavakat kapott a csapat, mondták, hogy legyek büszke az emberfeletti teljesítményükre, természetesen az a legkevesebb és örökké az adósuk leszek.

Az autó rettentően gyenge, első blikkre is, valami nem ok, keressük az okát. Körülbelül egy 1.8-as, 2000-es szívó benzines motorhoz tudnám hasonlítani. Gyakorlatilag nincs nyomaték az autóban. A szombati gyorsasági szakaszok közül kettő volt a Mátrában, rettentő rossz minőségűek voltak az utak, nem is értem, hogy hogy engedhettek rá. A második gyorson kaptunk egy defektet, valamint megadta magát a bal hátsó gátlónk, úgyhogy a maradék nyolc szakaszt úgy teljesítettük, hogy alig tudtunk az úton maradni. 100 méterenként állítottak meg az emberek, hogy valami nagyon nagy baj van, mert kóvályog a bal hátsó kerék az autó mellett gyakorlatilag, nagyon rendesek tőlük, hogy szóltak. Nem akartam feladni a versenyt, kicsit kockáztattam, bevállaltam akár a bukást is, annak érdekében, hogy célba érjünk. Négy felnimet emésztette fel a verseny, kettő elrepedt és kettő javíthatatlan, tojás alakú lett, ez is a pályáknak köszönhető.

A versenyben a negyedik helyen zártunk az ORC abszolútjában, de a kerékcserének köszönhetően kikéstünk a következő rajtból, ezért kaptunk időbüntetést így visszasoroltak az ötödik helyre. Azt gondolom, hogy ezzel az autóval, ilyen állapotban ez egy nagyon jó eredmény. Egy hosszú útnak vagyunk az elején, azt gondolom, hogy jó az ösvény, amin haladunk, nem győzöm elégszer mondani, hogy nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített abban, hogy most rajthoz tudjak állni. A Livewire Energy nélkül nem sikerült volna és a Berenyiracing hozzáállásán is rengeteg múlott, úgyhogy leköteleztek egy életre. Nagyon szerencsés embernek mondhatom magam. Alig várom, hogy eljöjjön a következő versenyhétvége és ezekkel az emberekkel, barátokkal tölthessem az időmet. A megoldást kutatjuk és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy versenyképes technikát tudjunk faragni a kocsiból, azt gondolom, hogy erre van is esély, de csak az év vége felé.

Köszönet a törődésért és a szervizért még a Héja családnak, Köpcinek és a kedvenc Volvo kamion értékesítőmnek, Benedek Tominak!

Köszönöm a riportot és sok szerencsét kívánok a további versenyeidhez!

Csapatunk energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában.

Partnereink: Livewire Energy Kft., LiveWire Team, FarkasTent and Event Kft., Unio Telecom Kft., Rics-Cont Business Kft., Print Profi, Bayer Trans Kft., Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Bionectar Kft., Bakery Group Kft., Duex Meta Kft., Duo Metal Kft., Wellness-Info Kft., www.versenyfelszereles.hu, Admagic Kft., TS Handel Kft., Bézé Design Kft., Bézé Dekor Kft., Mp-Sped Kft., Hajduk Építő Kft., Globál-vill Kft., Crescom Kft., GP-Live., Aura System Kft., QuasarDatabase Systems Kft., Motul.hu., Panyolai Pálinkák., Tomtoys Kft., Játékvár.hu, 3D floor Padlodesign, wwww.vertexpontmugyanta.hu, Simon-MB Trade Kft., Simon gumisműhely.