Április első napjaiban a Korda Racing Junior tagozata is megkezdi a 2016-os versenyszezont, az Eger Rallyn a Balics Ákos/Borsfai Dávid és az ifjabb Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva párosok képviselik a csapat színeit.

Kisebb nagyobb változásokkal készülnek szezonbeli első versenyükre a Korda Racing junior versenyzői, az Eger Rally a csapat mindkét párosa számára rejteget némi újdonságot. Ifjabb Vizelli Károlynál ez kevésbé feltűnő, hiszen Karcsi továbbra is a közönség kedvenc Lada VFTS-t állítja hadrendbe a Rallye2-es bajnokságban, Balics Ákos azonban versenyautót és bajnokságot is cserélt az idei szezonra.

ifj. Vizelli Károly/Vizelliné Jobbágy Éva: Végre elérkezett az idei évad első versenye és azt mondhatjuk, hogy már csak napok választanak el minket az Eger Rallytól. A téli szezon Nekem főleg munkával telt és hál’ Istennek még most is telik, így a versenyautó revíziójával főként a srácok foglalkoztak. Ennek ellenére nem veszem félvállról a felkészülést. Az autó alapjaiban véve nem sokat változott, a kaszni és a dekor marad tavalyról. Motorikusan lesz egy kis változás, mivel Havassy mester a tél folyamán talált még pár lóerőt bele, így azt bele is építettük. A fő változás számomra, hogy mostantól Évi, a feleségem diktálja az itinert a versenyeken. Régóta szerettem volna beültetni és ennek idejét most láttam elérkezettnek. Ettől függetlenül Peti továbbra is velünk tart mindenhova, csak ő most a szervizcsapatban vállal szerepet. A háttér felállása maradt a régi, így már egy összeszokott teammel a hátunk mögött kezdjük az évet. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Korda Eriknek és a Korda Racingnek, támogatóinknak, illetve mindenkinek, aki egy kicsit is segített, hiszen nélkülük most nem lennénk itt.

160402 kr n 2

Balics Ákos/Borsfai Dávid: Mondhatjuk, hogy már a tavalyi Mecsek Rally után elkezdett motoszkálni bennünk a gondolat, hogy jó lenne ebben a felállásban folytatni a 2016-os esztendőt, rögtön az első futamtól kezdve. A gondolatokat tettek követték, és elkezdtünk azon dolgozni, hogy biztosítsuk az idei év hátterét. Sok alternatíva szóba került, ami az autót illetve a bajnokságot illeti, végül úgy döntöttünk, hogy az Országos Historic Rally Bajnokságba nevezünk, méghozzá egy Mk1-es Volkswagen Scirocco fedélzetén. Úgy gondoljuk, ez több szempontból is előrelépés lesz a tavalyi versenyek után. A versenytávok megegyeznek az első osztályéval, így ez hatalmas kihívás lesz mind nekünk, mind a technikának. A Historic Bajnokságban már két napon keresztül zajlik a verseny, így fontos lesz, hogy megfelelően osszuk be mind az autót, mind pedig a saját erőforrásainkat. Idén a gumi is új lesz számunkra, ezért bőven lesz mit tanulni a kezdetekben. Az egyetlen ismerős dolog Dávid hangja lesz, aki nagy segítséget fog majd nyújtani Nekem, mivel ellentétben vele, én még sohasem versenyeztem az egri pályákon. Ilyen előzmények után rettenetesen várjuk már, hogy újra a rajtvonalhoz gurulhassunk. Szeretnénk köszönetet mondani Korda Eriknek és a Korda Racingnek, hogy idén is bizalmat szavaztak nekünk, a srácoknak az autó felkészítéséért, illetve támogatóinknak, akik lehetővé tették, hogy ott lehessünk a bajnokság évadnyitó versenyén.

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS Könyvelés tanácsadás Bt., Sinus-Networks Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, VIWA Vitaminvíz, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, Revo-Tec Bt, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Ökobusz Kft, Landrich Kft, CNC Factory Kft, Muzsai Metál Kft, ReKa Gym, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Bialabok Alexandra