Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hosszú idő telt el a tavalyi év utolsó futama óta. 2016. sok újdonságot tartogat a versenyzők számára. Új bajnokság, új autók, régi-új pályák. A Garmin Racing Team minden tagja lázasan készül, bízva a sikeres, jókedvű, csatákkal teli szezonban.

A csapatot ezúttal Domonkos László – Tekeres Laura, Gyarmati Ariel- Kocsis György duók képviselik az egri futamon.

Domonkos László: -  Szokás szerint még rengeteg munkánk van, mielőtt a versenyre tudnánk koncentrálni, de már az lenne a furcsa, ha nem így történnének az események. Jelen pillanatban az autón már az utolsó simítások történnek, illetve megkapja új báli ruháját az idei szezonra.

- Tavaly óta az EVO VI-ból és az EVO VIII-ból építettünk össze egy igazán ütőképes autót, amely azt jelenti, hogy a hatos erősségeit megkapta a nyolcas. Bízunk benne, hogy minden az elvárások szerint alakul, ugyanis az idén még többet szeretnénk gyorsulni.

- Az új bajnokság tekintetében megpróbálunk ismét pozitívan gondolkodni. Bízunk benne, hogy bővülni a fog a versenyzői létszám. Ami nagyon kedvező az új felállásban, hogy az első osztállyal közösen megyünk, így össze tudjuk hasonlítani az időket.


- Az egri versenynek nem a szokásos felállásban vágunk neki. Ezúttal is egy tapasztalt, rutinos navigátor lesz a segítségemre Tekeres Laura személyében. Laura egy-két futam erejéig helyettesíti Pityeszt, aki elfoglaltsága miatt kénytelen kihagyni pár futamot.

- A pályák közül nagyon sok az, amelyeket igazán kedvelek. Tíz gyorsasági szakaszunk lesz, így garantálható, hogy nem fogunk unatkozni a hétvége folyamán.

- Ebben az évben is hasonló csatákra számítok Ariellel és Hevesi Pistivel a bajnoki címért, már ha Pisti technikája engedi. Mindazonáltal technikai problémáktól mentes, etap nélküli sikeres évet kívánok minden versenyzőnek és persze magunknak is.

160330 garmin n 2

Gyarmati Ariel: - Nagyon várjuk már a szezonnyitó Eger Rallye-t, hiszen jó pár hónap eltelt azóta, hogy versenyautóban ültünk. A verseny előtt egy tesztet tervezünk, amelyen megpróbálunk visszarázódni, illetve az autó beállításait a legtökéletesebbre hangolni. Az EVO a szünet alatt elég nagy felkészítést, több új alkatrészt, illetve puhább futóművet kapott. Ezeket be kell állítanunk, de nincs könnyű dolgunk, hiszen a pályák ilyen tekintetben elég változó minőségűek.

- Nagyon örülünk, hogy tető alá sikerült hozni ezt az új ORC bajnoki sorozatot. Jó kompromisszumos megoldásnak találom, ha valaki nem szeretne ORB-ben versenyezni, mégis nagyobb autóval állna a rajthoz, akkor itt megteheti. Bízunk benne, hogy beváltja a hozzáfűzött reményeket, és többen csatlakoznak.

- A navigátorom az idei évben sem változik. Továbbra is Kocsis Gyurival vágunk neki a szezonnak.

- Az egri gyorsasági szakaszokat nagyon kedvelem. A szűk, dobálós, sarasakat és a jó minőségű, tempósokat egyaránt. Mivel ennyire szélsőséges a terep, az autónak is szeretnie kell, ezért a beállítások nagyon fontosak lesznek.

- Nagyon sokan szeretnénk most is a dobogó legfelső fokára állni, nyilván mindig ez a cél, de a legfontosabb, hogy a problémák elkerüljenek minket.

Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Scale, ibg, Print-Shop, CarAgent, www.palinkaABC.hu, Moresimp, Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Lubetech


Legfrissebb cikkek