Először indul hazai pályán a Lajosházi Csaba - Takács Gábor páros, akik ennek köszönhetően nagyon komolyan készültek, hogy az egri szezonnyitón minden tökéletesen alakuljon a számukra. Sajnos a rajtszámos kategória besorolás nem úgy lett összeállítva, ahogyan a srácok azt megfelelőnek éreznék, ezért nagyon megcsorbult a látásuk a hazai versenyükre.

Lajosházi Csaba: - Eger Rallye előtti tesztnek szántuk a Ceredi Marb versenyt, ami utólag kiderült nagyon jó döntés volt. A shakedownon Barna Tibi kigyulladt autója miatt nem tudtunk rendesen menni, sőt inkább vonatozásra hasonlított az egész. Viszont az első szakaszon kiderült, hogy az osztrák pályákra beállított futóművünk nagyon nem jó ide, olykor azt éreztük le sem érünk a szakaszról.

- A következő körre teljesen át állítottuk a futóművet, de az igazság az, nem nagyon ért senki hozzá a csapatban. El is terveztük, hogy rá kell feküdnünk a kérdésre, és komolyabban bele kell merülnünk a futómű állításba. A verseny után sikerült megnézni Balogh Jani belsőjét a pályáról, ami nagyon jó volt. Az csak egy dolog, hogy Jani ott van a szeren, nagyon jól kezeli az autót, és teljesen más féktávokat használ, de az tökéletesen látszik, hogy a futóműve nagyon úgy van állítva, ahogy a pálya azt igényli.

160330 lajoshazi n 2

- Kíváncsian várjuk, mit sikerült állítanunk Egerre, ami ott a helyszínen fog kiderülni, de ha például jó lesz a jó minőségű széles pályákra, akkor biztosan nem lesz az, az extrém mátrai gyorsokra. Elég sűrű hetünk lesz, így tesztelni már semmiképpen nem lesz lehetőségünk örülünk, ha a pályabejárást időben el tudjuk kezdeni.

- Kicsit visszakanyarodva Ceredre, azért sikerült egészen jó időket is autózni, sőt az utolsó szakaszon sikerült egy abszolút időt is autózni.

- Mivel mindkettőnk számára ez a hazai verseny, ezért szeretnénk minél jobb helyezést elérni, bár a rajtszámunk ezt nagyon nem teszi lehetővé. A P csoportot elég mostohán kezelik, és ez idén sem változott, ahogy látjuk és a feltételek sem egyelőek. Ez meg is határozza a további itthoni szereplésünket.

A csapat együttműködő partnerei: Varrival Kft., Tekt Kft., Kovács méréstechnika Kft., Tion Kft., Fürdőpark Kft., Orfű Aquapark, Kövi Ép-Vill Kft., Villámszer Kft.