Nem lesz ott a 11. Eger Rallye rajtjában a frissen összeállt Sajtós Dénes - Older Roland páros, mert a pilótát egy szerencsétlen műtéttel járó baleset érte.

Szilágyi Tamás (csapatkoordinátor): - Nagyon készültünk az Eger Rallye-ra, de sajnos történt egy baleset Dénessel, fémforgács ment a szemébe, amit azonnal meg kellett operálni. Bár a szeme sokat javult a műtét óta, de a fényre még nagyon érzékeny, ezért ki kell hagynunk a szezonnyitó egri versenyt. Nagyon komoly nevezések vannak, és azt érezzük, nagyon küzdelmes egy szezon lesz, főleg így, hogy nekünk rögtön az első verseny mínusszal indul.

- Mivel számítottunk rá, hogy a Dénes szeme nem jön rendbe az első versenyre, így az autó felkészítése is leállt egy időre. Nagyon szerettünk volna ott lenni, hiszen hosszú idő után minden rendelkezésre állt volna egy nagyon jó szezonnyitóhoz. Jelenleg heti orvosi ellenőrzésre jár Budapestre, és jól javul a szeme. Ha minden igaz Miskolcon már támadunk!

160329 sajtos n 2

- A csapatban történt egy kis változás, megszokott navigátorunk Diósi János munkahelyi elfoglaltság miatt több versenyen sem tudott volna ott lenni, ezért új navigátort kellett keresnünk, mert Dénes úgy szeretné a szezont teljesíteni, hogy ugyanaz az ember ült mellette egész évben. Dióval nagyon hosszú időt versenyeztünk együtt, és az idei évet is vele szerettük volna teljesíteni. Mindenki nagyon várta a közös szereplést, de ezt hozta a sors. Sokat gondolkodtunk ki lenne a megfelelő ember Dénes mellé, több ajánlatunk is volt, végül Older Rolandra esett a választásunk.

- Jött egy új szabály az idei évtől a gumikra vonatkozólag. Mi ezt nagyon nem tartjuk jó döntésnek, kicsit az az érzésünk, hogy már az emberi jogokat is súrolja. Enne ellenére mi a Pirelli mellett tettük le a voksunkat. Nagyon sok Michelin gumi van itthon, amiket szerettünk volna Egerben elhasználni. Nem tudjuk mi lesz a sorsuk, hiszen nem is tudunk velük menni Egerben, és eladni sem lehet, mert sok mindenkinél beragadtak a gumik, és nagyon telítetté vált a piac.

Older Roland: - Pádár Alfréd által kerültem képbe a csapatban, és nagyon örültem a megkeresésnek, az viszont már picit rosszabbul érintett, hogy Dénes balesete miatt ki kell hagynunk az egri versenyt, hiszen ez nekem hazai verseny lenne, és már nagyon vártam, hogy ott legyünk.

Kiss György: - Túl vagyok a 2016-os szezon első Drag versenyén, ahol már a turbós Civic-kel az AP3-as kategóriában indultam. Mivel az autó a versenyt megelőző éjszaka készült el, tesztelni nem tudtam, így a versenyt szántam a tesztnek. Pár dolog jelentkezett is, amit a következő versenyig meg fogunk csinálni. Mivel most még a régi váltó volt fent, ezért a végsebesség is kevés volt, így csak a kategória negyedik helyét sikerült megszerezni. Folytatás három hét múlva Kiskunlacházán.

Köszönjük Partnereinknek: Mirelit Mirsa Zrt., Balogh Szerviz-Trans Kft., Meda-Press Kft., Jégszilánk, Zeljenka, Prior, GPsped Kft., Kozák-Ker Kft., Gulf, Local Design Kft., Alox Kft., Bátori Kert-Plusz, Lajkó Tibor fényező, Honda Gyuri, Honda Heart Club, Röplap Bt., Wave COM, Gamma Modul Kft., Honda Thunder, Flaute, Bervent, Selmeczi és Tsa Mérnöki Kft., KBT Dekor Hungary Kft., Galvox Felületkezelő Kft., Miklós-Inter Bt., Mega LKW Kft., Twolex Kft., PSL Hungary Kft., Hardox CNC Kft., Kereken-Pálya Kft., BG Transport Hungary Kft.