Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Botka Dávid és Szeles Péter mindössze három gyorsasági szakaszt tudott gondmentesen abszolválni a 40 Rally Islas Canarias futamon. A páros egy megforgással kezdte a futamot, aztán ebből adódóan több hibát is vétett. A pilóta bizakodó, mindenből lehet tanulni.

A szezonnyitó futam második versenynapja is úgy kezdődött a Botka Rally Team párosának, mint ahogy az első napot befejezték. A versenyautó jeladója továbbra sem működött megfelelően, az autó nem ment rendesen.

„Sajnos nem sikerült tegnap este megcsinálni, ahogy meg kellett volna, így ma is ugyanazzal a problémával szembesültünk az első gyors végétől, mint az előző nap.” - mondta Dávid az első kör után - „A forgás-jeladónk továbbra is rosszul működött. Így a következő két gyorsaságin is csak végiggurultunk. Szerettem volna legalább egy-két gyorsaságit úgy menni, hogy minden rendben van az autóval és élvezzük a versenyzést.”

A szervizben a típus azonos bérautó főtengely jeladóját felhasználva sikerült kicserélni a hibás alkatrészt és az utolsó három szakaszon úgy működött a DS3 R5-ös versenyautó, ahogy annak működnie kellett.

„Az utolsó három gyors végre úgy sikerült, ahogy kellett volna végig mennünk a versenyen. Lehetett volna gyorsabban menni, volt még benne hiba, de jó volt, jó lesz!” - bizakodik a pilóta. – „Az ötödik-hatod hely meg lehetett volna, de ugye ebben a sportban nincs volna…”


A sok hiba és büntető másodperc miatt nincs is értékelhető eredménye a párosnak, de a végére megjavuló autó és a sok friss tapasztalat alapján nincs elkeseredve a csapat.

„Az autót nem szidhatjuk. Egy hiba után jött a következő. A szervizben is hibáztunk és mindenhol hibáztunk. Ezt mi rontottuk el. Az autó tökéletesen működött végig. Sajnos, amit ott elrontottunk, azt nagyon sokára tudtuk kijavítani, hogy elment a verseny. De most megint egy olyan dolgot tanultunk, amivel előrébb tudunk lépni. Biztos vagyok benne, hogy a következő versenyen és az után is előrébb tudunk lépni. Sajnos ez a verseny nem úgy jött össze, ahogy lehetett volna. Tavaly is nehezen indult az évünk, szenvedtünk az autóval az első jó pár versenyen. Bízom benne, hogy most hamarabb talpra tudunk állni és a további versenyeken nem lesz probléma.”

Az ERC sorozat következő futama az észak-ír Circuit of Ireland, melyet az Eger Rallye után egy héttel, április 6-8. között rendezik.


Legfrissebb cikkek