Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Túl van az idei első osztrák versenyén a K-Tech Motorsport csapata, ugyanis március első hétvégéjén Ausztriában a 6. Schneerosen Rallye-n három Mitsubishit is versenybe állítottak.

Lajosházi Csaba: - Nagyon tetszett a verseny, negatív dolgot nem tudok róla mondani. Nagyon jó és változatos pályákon autóztunk és az időjárással is szerencsénk volt. Tavalyhoz képest egyetlen dolog változott, kb. 25%-kal emelkedtek a nevezési díjak.

- Az autónk magyar viszonylatban a P csoportba lenne jó, és mivel ilyen csoport nem létezik Ausztriában, az osztrákok annyira rugalmasak, hogy kiírtak nekünk egy külön kategóriát erre, amivel nem szólhatunk bele a bajnokságba, de egy kis házi versenyt rendezhetünk magunk között. Sokat nem akartunk rajta túrázni, hogy milyen módon tudnánk mégis 7.2-es kategóriába menni. Persze az lenne a jobb, de ez a verseny most így ment le. Már elindult egy átalakítás, hogy a következő versenyre megfelelő homológ lapú autóval tudjunk odaállni a rajtba.

- Az első és második szakaszon kicsit bealudtunk, annyira lassan mentünk, hogy magam sem értettem a dolgot. Szerencsére a harmadik szakaszra sikerült összeszedni magunkat olyannyira, hogy a negyedik szakaszon sikerült menni egy abszolút tizenegyedik időt. Ez számomra azért is jó volt, hiszen a csapattársunkat Kocsomba Karcsit is sikerült pár másodperccel megmérnünk. Az ötödik szakaszt egy off-road parkban rendezték, ami egy szuper speciál volt, ahol rengeteg néző előtt kellett autózni. Ott teljesen kikapcsoltam, és kizárólag a nézőknek mentünk. Ezen a szakaszon éreztünk valami hibát a vissza váltásokkor, amiből később ki is alakult a probléma.

160310 lajoshazi n 2

- Sajnos a probléma a váltó bowdenezésében keletkezett. Egy filléres csavar menete nyíródott el, és az utolsó előtti szakaszon negyedik fokozatban is maradt a váltónk. Ez a gyors kínszenvedés volt, de a nézőknek és a menni akarásunknak köszönhetően sikerült kijönni a gyorsról. Az etapon Karcsiék segítettetek a váltón egy fokozatot visszaváltani, hogy az utolsó szakaszt teljesíteni tudjuk, de a technika annyira feladta a leckét, hogy kikéstünk az utolsó gyorsról. Szerencsére sikerült így is végigmenni.

- Annyira felspannolt a murvás menés, hogy már nem csak Egerben és a Mecsekben szeretnénk itthon menni, de a Szombathelyi versenyt is be fogjuk iktatni.

- Összességében jó volt minden. Karcsiék megnyerték a kategóriájukat, ahol mi a másodikok lettünk. Kicsit szebb lett volna, ha Tóth Gabiék is beérnek, de ők sajnos az egyik szakaszon túlcsúsztak egy kanyarban, és beragadtak a szántásba, ahonnan nem sikerült őket időben kiszedni. Ezúton is szeretnék gratulálni Daninak és Zolinak, hiszen nagyon szép eredmény, hogy magyarként több mint két perccel sikerült megnyerniük az Austrian Rally Challenge 2016-os első versenyét.

- Folytatásban irány Cered, ott szeretnénk előmelegíteni magunkat az egri ORB szezonnyitóra.

A csapat együttműködő partnerei: Varrival Kft., Tekt Kft., Kovács méréstechnika Kft., Tion Kft., Fürdőpark Kft., Orfű Aquapark, Kövi Ép-Vill Kft., Villámszer Kft.


Legfrissebb cikkek