Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Összességében sikeresként értékeli első szezonját a HRX Forddal Korda Erik, az év közben navigátorváltáson is átesett pilóta a világ legjobbjai ellen készül harcba szállni a 2016-os szezonban.

Sok-sok újdonsággal készült a 2015-ös versenyszezonra a Korda Racing, minden eddiginél nagyobb csapattal öt különböző szakágban próbáltak szerencsét az amatőr rallysprinttől a világbajnoki futamokig. Ami Korda Eriket illeti neki is jutott az újdonságokból, hiszen egy, a világ élmezőnyébe tartozó versenyautóval, egy HRX Forddal mutatkozott be a csapat rendhagyó szezonindító sajtótájékoztatóján, a Bodrogi Kúrián.

151223 korda n3

Az első néhány fellépés az ismerkedés jegyében telt, a tereprali OB szezonnyitó állomásán, a bugaci Duna-Aszfalt Kupán, ennek ellenére megvolt a remény egy nagyon szép eredményre, azonban a sebességváltó hibája miatt nem tudták kiadni magukból a maximumot. A nemzetközi mezőnyben így is második legjobb magyarként az összetett negyedik helyen zártak.  A technikai ördöge a második versenyre is elkísérte a csapatot, pedig Erik nagyon készült az Országos Rally Bajnoksággal közösen megrendezett Riverside Baja-ra. A csapat a rali pályákra tartogatta puskaporát, azonban az elszakadt ékszíj miatt már ezt megelőzően tetemes hátrányba kerültek, így hiába taroltak a rali pályákon és nyertek meg kilencet a 13 szelektív szakaszból a végelszámolást tekintve nagyon értékes pontokat veszítettek.

151223 korda n 2

A folytatásban Gyulára látogatott a bajnokság mezőnye, ahol a korábbi évek gyakorlatából kiindulva, borítékolva volt az ezüst, hiszen ahányszor Erik célba ért Gyulán, mindig a második helyet szerezte meg és ezúttal sem született meglepetés. A Gyulai Várfürdő Kupa mégis fontos mérföldkő a csapat életében, hiszen itt csatlakozott a csapathoz Csató Attila, a szezon második felére a magyar tereprali egyik oszlopa vette át a navigátori teendőket.  A nyári szünetet egy kicsit lerövidítette a Korda Racing és a magyar világkupa futamra való felkészülés jegyében előfutóként rajthoz állt a Veszprém Rallyn ahonnan rendkívül értékes tapasztalatokkal és kellemes élményekkel térhettek haza.

Erik és Billy a Veszprémben mutatott lendülettel érkezett a magyar bajnoki futamnak először otthont adó Bábolnára és sokáig úgy tűnt immár senki és semmi nem állíthatja meg őket a győzelem felé vezető úton, hiszen az első hat szakaszon nem akadt náluk gyorsabb, amivel megnyugtató előnyre tettek szert az összetett első helyen. Ekkor azonban nem várt, drámai fordulat következett: egy filléres alkatrész, egy elektromos saru hibája miatt bent ragadtak az egyik szakaszon, tetemes hátrányba kerülve az élmezőnnyel szemben, de az itt mutatott tempó bizakodásra adott okot a jövőre, főképp a Hungarian Baja-ra nézve.


Az év várva várt eseményén Erik és Billy mindenképp szerette volna megmutatni csapata és a HRX Ford oroszlánkörmeit, rendkívül elszántan álltak a Hungarian Baja rajtjához és nem is lehetett rájuk panasz, hiszen a világsztároktól hemzsegő mezőnyben az abszolút ötödik helyet szerezték meg a pénteki nyitó szakaszon. A szezon leghosszabb versenyén a csapat taktikából is jelesre vizsgázott, remek döntésnek bizonyult a hogy a hajrára összpontosítsanak. Szombaton sikerrel őrizték meg az ötödik helyet a Világkupa mezőnyben, vasárnap pedig megmutatták, hogy világszinten is igazán gyorsak tudnak lenni, a záró szakaszon a kétszeres Dakar győztes Nasser Al Attiyah-t is maguk mögé utasították, előbb utolérték majd meg is előzték Fazekas Károlyékat amivel végül legjobb magyarként a Világkupa értékelés negyedik helyét szerezték meg a célban.

151223 korda n5

A bajnoki szezonzáróra idén Nagykállón került sor, melyen egyetlen cél, a futamgyőzelem lebegett Erikék szeme előtt. Ebben legnagyobb ellenfelük éppen csapattársuk, a Korda Racing Nissan Quashai versenyautóját kormányzó Garamvölgyi Zoltán volt, a verseny első napján Erik és Zoli egymást váltva osztoztak a szakaszgyőzelmen, vasárnap azonban Erik rátett egy lapáttal és eldöntötte a győzelem kérdését, Garamvölgyi pedig az első kettős győzelméhez segítette a Korda Racinget. Korda Erik a tavalyi évhez hasonlóan a decemberi Mikulás Rallyn búcsúzott közönségétől, a kisebb sérüléssel bajlódó Csató Attila helyét ez alkalommal a csapat quados versenyzője, Linninger Patrik vette át, az alkalmi páros pedig tovább folytatta dominanciáját, hatalmas fölénnyel, minden szakaszt megnyerve végeztek a terepralis értékelés élén.

151223 korda n4

„Bár a bajnoki címet nem tudtuk megszerezni, mégsem vagyok csalódott” – vallotta be Korda Erik. ”Egy új autó ezzel jár, össze kellett rázódnunk vele és sokszor a szerencse is ellenünk fordult. Az apró műszaki hibáktól eltekintve úgy érzem jó teljesítményt nyújtottunk és hosszú idő után újra azt mondhatom így az év végén, hogy nagyon jó irányba haladunk! A HRX remek választás volt, úgy érzem nagyjából be is laktuk, Billy-vel pedig remekül tudunk együtt dolgozni így a téli szünetben csak finomhangolásra van szükség. Jó érzés az, hogy nem kell újraépítenünk mindent a következő szezonra és már most azt mondhatom, hogy körvonalazódott a jövő évünk. Egy régi álmunkat váltjuk valóra, szerencsét próbálunk a Világkupán. Kemény tavasz elé nézünk, április végéig három sivatagi, egy havas és egy klasszikus tereprali versenyt is beiktattunk a programba és a folytatás sem ígérkezik sétagaloppnak, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy letegyük a névjegyünket a legnagyobbak között! Ha már kiállunk a világ elé, akkor azt szeretnénk, hogy figyeljenek ránk!”

„Egyúttal szeretném megragadni az alkalmat, hogy a Korda Racing nevében Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánjak!”

151223 korda n5

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin,  Szerszámbróker Kft, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, NOA Nemzetközi Előállító Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, GGK Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, PP Média Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft,VIWA Vitaminvíz, Stefani Hungária Kft, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, TrailerMax Kft, Revo-Tec Bt, Bialabok Alexandra, Atervinning Kft, AlbaSys Informatikai Szolgáltató Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Hír-Sat Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Belsound Kft


Legfrissebb cikkek