Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tétnélküli versenyt ígért Matics Mihály a Mikulás Ralira, ahol ezúttal nagyobbik lánya, Dóra olvasta az itinert. Ezt sikerült is megvalósítaniuk, hiszen nem nézték az eredményt, ami ettől függetlenül kiválóan alakult. Az első gyorsaságin abszolút első időt autóztak az N csoportos Mitsubishi Lancer Evo IX-essel és így vezették a versenyt. A következő öt gyorsaságin két második, két negyedik és egy ötödik időt értek el. A második és az ötödik szakasz között a második helyen álltak, a versenyt pedig végül az abszolút harmadik helyen fejezték be.

„Mindenképpen szerettem volna tét nélkül autózni” – mondta Matics. „Annyira nem kapott el a versenyszellem, hogy nem is néztem az időket, persze fél füllel hallottam, hogy második helyen állunk, de nem érdekelt, nem akartam az eredményre rágörcsölni.”

151211 matics n2

„Azzal csak itthon szembesültem, hogy az utolsó gyorsasági előtt 1,9 másodperc volt csak a hátrányunk az élen álló Turánnal szemben és hogy 3,3 másodperccel vezettünk Kazár előtt. Ha ezt tudom, akkor biztosan jobban ráfekszem az eredményre, de nem biztos, hogy gyorsabb tudtam volna lenni. Az utolsó pályán leszakadt a fékvédő lemezünk és beszorult a kerék és a féktárcsa közé. Borzasztó zörgő és visító hangja volt, a szakasz célja után le is kellett venni a kereket, hogy kiszabadítsuk.”

„Nagyon bejött a tétnélküli autózás, egyedül az első várpalotai szakaszt akartam megnyerni, ezt a pályát szeretem a legjobban és sikerült is abszolút első időt autózni, aminek nagyon örülök. Így utólag a harmadik helyezés is nagyon jó eredmény. Mi is jól éreztük magunkat az autóban, úgyhogy teljesen elégedett vagyok.


„Dóra két éve ült utoljára versenyautóban, most pedig teszt nélkül álltunk rajthoz, úgyhogy az első gyorsaságin kellett visszarázódnia. A pálya harmadától úgy mondta, minta minden nap ezt csinálná. Mind a két lányom ügyes navigátor, büszke is vagyok rájuk, de nem mondom nekik, mert változatlanul nem szeretném, ha ezt a sportot űznék.”

„A következő versenyünk a Szilveszter Rali lesz, utána pedig már kizárólag a 2016-os szezonra készülünk.”

A Red Ribbon Team együttműködő partnerei:
Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet, Combit, Frituspecial, Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., E-Vapor, Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK, Gasztransz Kft.


Legfrissebb cikkek