Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Michelisz Norbert nyerte el a legjobb független versenyzőnek járó 2015-ös Yokohoma Kupát a WTCC túraautó-világbajnokság katari futamán. Norbert dobogós helyezéssel zárta a katari futamot. A versenyzőt négy éve támogató MOL-csoport a klasszissal együtt ünnepelte az újabb sikert.

A független, azaz gyári csapathoz nem tartozó versenyzők bajnoki címével tért haza Michelisz Norbert a WTCC túraautó-világbajnokság utolsó, katari futamáról. Norbert már második alkalommal nyerte el a Yokohama Kupát, idén négy ponttal előzve meg a második helyezettet, Mehdi Bennanit. A WTCC első éjszakai versenye kihívásokkal teli futamot hozott, Norbert az éles kanyarokat és a komoly igénybevételt jelentő szakaszokat is teljesítve bizonyította rátermettségét a katari futamon. A kiemelkedő eredmény elérésében a Zengő Motorsport és a főtámogató MOL-csoport segítette a versenyzőt az idei versenyszezon utolsó megmérettetésén.

151202 michelisz n2

„Igazán boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem a Yokohama Kupát az idei szezonban, hiszen a lehető legjobb eredményt akartam elérni a versenysorozaton. Kihívásokkal teli hétvégét zártunk, legfőbb riválisom, Mehdi teljesítménye ugyanis az elmúlt két-három futamon kiemelkedő volt. Szeretném megköszönni csapatomnak, a Zengő Motorsportnak és szponzoromnak, a MOL-csoportnak a folyamatos támogatást, nélkülük nem sikerült volna ismét elhódítanom a legjobb független versenyzőnek járó elismerést” – mondta Michelisz Norbert.


„Gratulálunk Norbinak ehhez a hatalmas sikerhez. Nagy öröm megtapasztalni azt az energiát, ami Norbit hajtja, és amelynek segítségével mindig a legjobbat hozza ki magából. A mostani verseny ismét bebizonyította, hogy Norbi a WTCC egyik legjobb versenyzője, kivételes fegyelme és összpontosítása állandó kihívást támasztott versenytársaival szemben. Büszkék vagyunk, hogy támogathatjuk Norbit ambíciói elérésében és immár négy éve közösen száguldunk a sikerek felé” – tette hozzá Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője.
 
A katari futamon Norbert egy további kimagasló eredményt is elért, hiszen a második futamon a dobogóra is állhatott. Norbi szokatlan úton került a motorsportba, hiszen szimulátorokon képezte magát. Tehetsége és figyelme ugyanakkor állandó fejlődésre ösztönzi a fiatal versenyzőt, ezzel a WTCC-versenysorozat egyik legjobbja lett idén, összetettben a hatodik helyet szerezve meg.
 
Norbert ezt megelőzően 2012-ben nyerte el a Yokohama Kupát, így idén második alkalommal lett a legjobb független versenyző a WTCC-szériában. A Yokohama Kupát a túraautó-világbajnokság legjobb csapatfüggetlen versenyzője kapja meg, a Yokohama vállalat támogatásával.
 
Michelisz Norbert 2015-ös túrautó-bajnokságon elért eredményeit a következő csatornákon követheti figyelemmel:
Weboldal: http://molgroup.info/en/michelisz
Facebook: https://www.facebook.com/WeFuelYourAmbition
Twitter: https://twitter.com/wefuelambition


Legfrissebb cikkek