Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Michelisz Norbert a Mol-csoport által már négy éve támogatott Zengő Motorsport versenyzője a hatodik helyen végezett a dohai időmérőn ezzel az első futamon a hatodik helyről, míg a másodikon az ötödikről indulhat.

Q1.

20 percen keresztül próbálkozhatnak a pilóták, hogy bejussanak a legjobb 12 közé.  Egy újonc került be az utolsó versenyhétvégére a katari Nasser Saleh Al-Attiyah személyében.

A versenyzők többsége arra panaszkodott, hogy csúszik a versenypálya, a sivatagi homokot nagyon könnyen befújja szél. A hőmérséklet 37 fok Celsius, ezzel szemben estére lehűl a levegő, így erre a mérnököknek figyelniük kell.

Michelisz Norbertet már a kiesés veszélyeztette, de utolsóként az utolsó métereken behozta a Hondát a 6 helyen, így tovább jutott az időmérő második szakaszába.

Nem került be az olasz Gabriele Tarquini, mert az utolsó két kanyarban hibázott, aki vezet Michelisz előtt az összetettben, így ő mind a két futamon a 14 helyről rajtolhat majd este.

151127 michelisz n2

Q2.

Az időmérő második szakasza csupán 10 perces, itt a cél, hogy a pilóták a legjobb 10 közé kerüljenek, hiszen ez és a Q3 dönti el a két futam rajtsorrendjét.

4 és fél perccel a vége előtt úgy tűnt, hogy a magyar versenyző bejut, negyedik helyen, az utolsó szakaszba.  

2 perccel a vége előtt Tiago Monteiro megfutotta a 10. időt, ezért nem is ment már ki gyors körre, hiszen ez pole pozíciót jelenthet neki a második futamon. Kockáztatott, hiszen a ladásokban még benne volt a javítási lehetőség.

Catsburg (LADA Vesta) bejött az ötödik helyre, ezzel Michelisz nem került be a legjobb öt közé, sőt a portugált kiszorította a 10. helyről is. ez azt is jelenti, hogy Monteiro mind a két futamon a 11. helyről rajtolhat és Filippi fog az első helyről indulni a második futamon.


Q3.

Az ötös: López, Valenet, Catsburg, Loeb és Bennani.

Nem okozott meglepetést, hogy López lett a legjobb, így az első futamon az élről rajtolhat, de sokan felhördültünk, hogy Bennani mennyire jó formában van, hiszen ő lett a második, megelőzve Loeböt.

Loeb ezzel növelte előnyét francia csapattárásával szemben, így minden esélye megvan, hogy a második helyen Muller előtt fejezze be az idei világbajnokságot.

Folytatás ma 19:10-kor, ami egyben az idei szezon utolsó futamát is jelenti.

Michelisz Norbert nyilatkozata itt található:
https://youtube/ueG9KgqGHHU


Legfrissebb cikkek