Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Garmin Racing Team versenyzői Domonkos László és Gyarmati Ariel az év utolsó versenyén a 15. Szilveszter Rallye-n is rajthoz álltak, ahol 250 versenyzőpárossal vették fel a küzdelmet.

A legnépszerűbbnek mondható futamra 10000 ember volt kíváncsi, ami már önmagában is páratlan érzés az indulók számára.

Domonkos László: - Nagyon vártuk a szezonzáró futamot. Sajnos az EVO VI-os kábelkötege nem készült el, ezért maradt az EVO IX-es.  Az első napi esti gyorsasági szakaszon még minden rendben volt, a pálya kicsit jobban csúszott, mint vártam, de nem okozott nagy problémát. Az abszolút 23. helyen álltunk, ami nem is olyan rossz a népes mezőnyt tekintve.

- Vasárnap reggel viszont sűrű köd szállt le a pályákra. Próbáltam ennek ellenére erősen kezdeni, aminek az lett a vége, hogy az első komoly féktávon felúszott az autó, és egy betonlapot kidöntve megérkeztünk két fa közé. Sajnos a jobb első futómű annyira megsérült, hogy nem tudtuk folytatni a versenyt. Rosszul mértem fel a tapadási viszonyokat és még a gumi is hideg volt. Köszönjük a nézőknek a gyors mentést és a két ajándék sört Kálmánnak!

- Nem kis teher hárult a rendezőkre ezen a versenyen, komoly feladat 250 autóval versenyt levezényelni. Nyilván voltak dolgok, amiken lehetne javítani, de maga a verseny simán lement a kicsúszások ellenére  is.

- Az idei év még nagyon képlékeny. Sok múlik a következő két héten. Remélem lesz megoldás, és nem 2014 lesz a Magyar Rallye fekete éve.  Ez a verseny is azt mutatja, hogy igény az lenne a rallye-ra.

Gyarmati Ariel: - Remekül éreztük magunkat ezen a futamon.  Jó volt újra a rallys társadalom részévé válni, ismét versenyautóba ülni.

 


 

- A hosszú kihagyás után a versenytempónkon érzékelhető volt a változás. Az elején volt mérsékeltebb az iram, rendes féktávot az egész futam alatt párszor sikerült csak vennem. De az elvárásainkat tudtuk hozni, úgyhogy elégedett vagyok, a kitűzött célt teljesítettük. Azonban a fél szemem sír, ugyanis volt egy megforgásunk, ahol 10 mp-et bezsebeltünk, ez döntött a helyezések tekintetében is.

- Ahhoz képest, hogy 25 BMW indult a kategóriában, csak ketten-hárman voltunk szorosan az elején. Ebben közrejátszott, hogy sokan inkább a látványra mentek. Viszont az eddigi ellenfelünk Horváth – Adorján páros nem adta könnyen magát, meg is nyerték a kategóriát, ezúton is gratulálok nekik.

- Nekem nagyon szimpatikusak voltak ezek a pályák, technikás szakaszok, változatos tapadással. Bár az autónak annyira nem tetszett a ring belső, épphogy kibírta a hajtáslánc.  

- A rendezéssel abszolút meg voltunk elégedve, 250 indulót és majd 10000 nézőt maximálisan kiszolgáltak és koordináltak.

- Az eredményünket tekintve az elején aláírtam volna a végeredményt, most azonban bosszant a megforgás.

- Az idei évben valószínű, hogy rally 2-es bajnokságban indulunk, és természetesen nyerni megyünk..:-)

Köszönjük Támogatóinknak: Garmin, RM-CAR, Récsei Busz Kft., Aquaprofit, Makita, IBG, Autósport Formula, Print-Shop, Rally Cafe, SDC, K-Twins Kft., www.palinkaabc.hu

Legfrissebb cikkek