Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sikeresen zárta az Országos Historic Ralibajnokságot Gaál Ádám és Kalapács Kornél. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés versenyzőpárosa a D csoportban és a D3-as kategóriában egyaránt a harmadik helyen végzett a Mecsek Ralin, az Eb értékelésében pedig csoport másodikok lettek. Azonban ennél is fontosabb volt számukra, hogy igen nehéz körülmények között is hibátlanul teljesítették a versenyt, és hasznos tapasztalatokat szereztek.

Gaál Ádám: – A célunkat száz százalékosan megvalósítottuk: karcmentesen teljesítettünk minden gyorsaságit, nagyon sok tapasztalatot szereztünk és folyamatosan gyorsultunk.

151022 gaal n2

– A rajtlistán egy finn páros szerepelt előttünk Datsunnal, akiket az első nap minden gyorsaságin utolértünk, meg kellett előzni őket, ami a pécsi pályákon nem mindig egyszerű feladat. Előfordult, hogy mind a ketten a füvön mentünk. Elég sokat veszítettünk így, ami a pályán egy kicsit bosszantott, de aztán úgy voltam vele, hogy azt is meg kell tanulni a raliban, hogy ilyen helyzetben hogyan maradj hidegfejű, úgyhogy végül is még előnyünk is származhat belőle.

– Szombaton végig vizes gumival mentünk, ami biztonságos döntésnek indult és észszerűnek bizonyult. Voltak száraz részek, ahol nem ez a gumi volt a legjobb, de a saras, vizes szakaszokon egyértelműen kellett.

– Az első nap végére két perc előnyünk volt a mögöttünk levő párossal szemben és két perc hátrányunk az előttünk lévőkkel, úgyhogy vasárnap csak tartani kellett a helyezésünket.

– A magyar értékelésben D csoportban és D3-ban is harmadikok lettünk, az Eb értékelésben pedig másodikok. Nagyon örültem neki, hogy ilyen komoly mezőnyben versenyezhettünk és hogy sok ellenfelünk volt. Sokat tanultam és gyorsultam is. A harmadik körben Árpádtetőn 15 másodperccel mentünk jobb időt, mint az első körben.


Gaál József, csapatvezető: – Teljesen elégedett vagyok a fiúkkal és a szervizcsapattal is, mindenki tökéletes munkát végzett, nekem szinte csak élveznem kellett a versenyt.

151022 gaal n3

– Végig a biztonságra törekedtünk, ezért is tanácsoltam a srácoknak, hogy vizes gumival menjenek. Nagyon spéci gumikkal készültünk, amik kifejezetten hideg időben, vizes, saras pályákra alkalmasak.

– Mindenképpen szeretném megemlíteni a finn Partanen–Anni párost, akit Ádámék szombaton minden gyorsaságin utolértek. Nagyon sportszerűek voltak, mindig próbáltak azonnal lehúzódni, a versenyen is többször elnézést kértek, egy szálláson laktunk ott is elnézést kértek. Mondtam nekik, hogy nem az ő hibájuk, ilyen a rali, nem tehenek róla.

– Ádám és Kornél első teljes szezonjával nagyon elégedett vagyok. Jövőre innen folytatjuk.

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/


Legfrissebb cikkek