Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Pályafutásuk eddigi legkomolyabb versenyére készül Gaál Ádám és Kalapács Kornél, akik az Opel Ascona B 1900-zal, a Mecsek Ralin először mérkőznek meg Európa-bajnoki mezőnyben. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés párosa azonban nem tart az új kihívástól, kitartanak idei céljuk mellett: tapasztalatot és gyorsasági kilométert szeretnének gyűjteni.

Gaál Ádám: – Másfél hónapja a Mecsek Ralira készülünk, úgyhogy nagyon várom már a versenyt. Az orfűi körgyorsasági az egyik kedvencem, amiben most benne van Árpádtető is. Ezen a pályán ültem életemben először versenyautóban, úgyhogy nagyon szép emlékeim vannak a Pécsről.

– Az Örkényringen tartottunk egy tesztnapot, ahol elsősorban a különböző gumikat próbáltam ki. Most már tudom, hogy melyik mire való. Hasznos volt abból a szempontból is, hogy a verseny előtt elég sokat tudtam menni az autóval, így magabiztosabb lehetek.

– Az időjárás, a lehullott levelek, a sár, mind megnehezíthetik a dolgunkat, de végül is a rali erről szól, nem félünk az új kihívásoktól. Nagy megtiszteltetés, hogy Eb-mezőnyben versenyezhetek és ilyen rutinos pilótákhoz mérhetem magam, de nem gondolom, hogy velük kellene felvennünk a versenyt. A célom most is az, hogy tapasztalatot szerezzek és hogy a verseny végére gyorsulni tudjak.


Gaál József, csapatvezető: – Egy dolgot várok el a fiúktól, hogy végig menjenek és célba érjenek. Nagyon alaposan felkészültünk, az egész műhelyt visszük magunkkal. Mivel nagyon hideget jósoltak, ezért Angliából beszeretünk speciális gumikat.

– Ez lesz számunkra az év utolsó versenye, szeretnénk tisztességgel helytállni. Jövőre rendezik az 50. Mecsek Ralit, úgy tervezem, hogy azon a fiam mellett én is rajthoz fogok állni egy nagyon szép autóval.

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/


Legfrissebb cikkek