Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A hétvégén megrendezésre kerülő 49.Mecsek Rallye talán az év legizgalmasabb versenye lesz a Garmin Racing Team tagjai számára. Domonkos László-Horváth István páros küzd meg a Gyarmati Ariel- Kocsis György duóval a P14-es kategória bajnoki címéért. Molnár István-Tokaji Tamással az oldalán pedig a kategória harmadik helyét szeretné bebiztosítani. A csapaton belüli küzdelem tehát a tetőfokára hág a mecseki futamon.

Domonkos László: -  Mivel ez a futam dönt a bajnoki cím sorsáról, ezért a szokásosnál is alaposabban készülünk. Minden alkatrészt átnéztünk, ami kicsit is kérdéses volt most kicseréltük.

- Terveink között szerepel, hogy egy teszt keretén belül kipróbáljuk az autót a futam előtt, főleg a lámpasort szeretném minél jobban beállítani. Úgy gondolom, döntő lehet, hogy ki mennyire érzi jól magát az autóban ilyen körülmények között. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy hozzászokjunk egy kicsit a verseny előtt.

- A szokásos változékony Mecsek Rallye-s időjárásra számítok. Mi természetesen a szikrázó napsütést és 25 fokot támogatnánk, de ezzel szemben 10 fok, sötét és talán egy kis eső vár ránk, amely jobban feladja a leckét a mezőny számára. Ez ilyenkor szerencsejáték, hogy ki hoz megfelelő döntést a gumiválasztásnál.

- Szeretek ezeken a pályákon versenyezni. Legutóbb a Baranya kupán mentünk itt, ami kellemes emlékeket hagyott bennünk, annak ellenére is, hogy a második helyen végeztünk.
Reméljük, hogy a körgyorsaságin nem okoz számunkra problémát a kategóriaváltás utáni szünet csekélysége sem. Minden előzéssel oda lenne egy-két másodperc, így nem örülnék neki, ha ezen dőlne el a bajnokság.

- Célunk természetesen a kategória megnyerése, de ha úgy érzem, hogy mindent megtettünk és a tudásunk 100 %-át autóztuk nem leszek elkeseredve bármi is legyen az eredmény. Remélem, hogy az egész csapatot elkerülik a műszaki hibák és a balesetek.


Gyarmati Ariel: - Nagyon fontos versenyhétvégének nézünk elébe, amelyre a lehető legjobban próbálunk felkészülni. Minimalizálni szeretnénk a technikai problémák eshetőségét, amely érdekében egy nagyobb revízión esett át az autó.

- Tervezünk egy tesztet is a futam előtt, amelyen a lámpasort fogjuk beállítani, illetve a futóművön változtattunk, és annak az ideális beállításait próbáljuk majd megtalálni. Sajnos eddig nagyon kemény rugókkal mentünk, és most lágyabbakat tettünk be, így nagyon fontos a teszt az optimális beállítások miatt.

- Semmiképpen sem érezzük kedvezőnek az esőt, bár ha nem ér minket égi áldás, akkor is vizesek lesznek a pályák. Nagyon fontos lesz a jó gumiválasztás. Ismerve a mecseki szakaszokat még a szervizparkban sem biztos, hogy jól el tudjuk találni a legideálisabbat.

- A gyorsasági szakaszok tekintetében biztosan izgalmas verseny elé nézünk. Nyilván azokon a pályákon kell mennünk, amelyeket kiírtak nekünk, de nehezíti a feladatot, hogy nem lesz még egy körünk, sötét lesz, és az állapotukat sem lehet megjósolni.


- A célunk természetesen az, hogy szeretnénk megnyerni a futamot és a bajnokságot. Csapattársunknak Dominak és nekünk is rá kell állni a gázpedálra, és bízunk benne, hogy nem a technika ördöge dönt a bajnoki címről, hanem a gázpedál állása.

Molnár István: - A hétvégi futamra már nagyjából fel is készültünk. Az autón apróbb változtatásokat eszközöltünk. Időben sajnos most csak ennyi fért bele, mert rengeteget kell dolgozni, így a teszt is elmarad.

- A pályák egy részével megismerkedtünk az idei komlói futamon, azok tetszettek. Kíváncsian várjuk a többi gyorsasági szakaszt, amelyen még nem sikerült versenyeznünk. Az egyedüli, ami problémát jelenthet majd, hogy sötétben kell rajtuk versenyeznünk az ORB, Historic és R2-es mezőny eleje után. Az állapotuk a pályabejárás során nem teljesen lesz látható, bízunk benne, hogy sikerül tökéletesen megoldanunk ezt a kihívást.

- A célunk természetesen a célba érés, hiszen a kategóriánk harmadik helyét szeretnénk megtartani, de mint mindig van ennél is fontosabb, az pedig, hogy jól érezzük magunkat.

Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Hungaromarket, Print-Shop, strapa-pack Kft., marsopont, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, RolandPlast, Szidó Trade Kft., Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Pentel- Szer Kft.


Legfrissebb cikkek